‘Waar eindig ik en waar begin jij?‘, Deze kernvraag doordringt het werk van Rox Klijn, waarin een diepgaande zoektocht naar verbinding zich ontvouwt via beelden. Hen onderzoekt samen met anderen of het mogelijk is om tijdens volledige overgave autonoom te blijven. Het verlangen om zich volledig te geven en organisch op te gaan in de ander, zonder het zelf te verliezen, staat centraal. Deze zoektocht wordt geleid door een diepe zelftrouw, die zich weerspiegelt in de manier waarop hen als fotograaf hun kunstzinnige uitingen creëert. Op deze avond zullen we in gesprek gaan over dit project, het eerdere werk van Rox en de thema’s die deze omvatten, zoals verandering, transitie, zichtbaarheid, rouw en queerness.

Credits foto: Avery Norman

Met in dit programma

Over de fotograaf

Rox Klijn (hen/hun) is afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam en heeft sinds 2019 volop de aandacht getrokken als bijzondere en getalenteerde kunstenaar. Hen maakte eerst furore met het boek ‘Broos’, dat in Nederland onder andere werd besproken in Pf Magazine en Het Parool. Deze serie was onderdeel van meerdere exposities en kreeg ook internationaal erkenning, met een mooi artikel in Foto Femme United Paris in 2022. Hun recente serie ‘VEL’ heeft eveneens snel de aandacht getrokken. Rox’ werk is onlangs toegevoegd aan het FRESH EYES International Talent 2024 en is genomineerd voor De Zilveren Camera 2023 en de SO Awards 2024.

Altijd maak ik erover, nu pas zie ik het: wat blijft verandert. Mijn naam is Rox Klijn (hen/hun). En met mijn camera stel ik vragen die ik zonder nooit hardop aandurfde. Aan anderen en misschien nog wel meer aan mezelf. Over jezelf zijn zonder masker. Over lijf, gender en seksualiteit. Over leven en overleven. En al die tijd, of ik nou wil of niet, over verandering.

Partners
De moderator van dit programma is
Martine Doppen
Campaigner Reclame Fossielvrij
ProgrammareeksFotokroniek

Laat je meenemen in de wereld van de fotografie!