De afgelopen jaren is er zowel op landelijk als op Amsterdams niveau steeds meer ingezet op diversiteit en inclusief beleid voor de kunst- en cultuursector. Tijdens dit programma reflecteren we op de huidige cijfers en beleidsontwikkelingen binnen deze sector. We zullen het onder andere hebben over representatie, de financieringsstromen, interne cultuur, de toegankelijkheid en de bekleding van machtsposities binnen de sector. Wie bepaalt wat er gemaakt wordt? En in hoeverre hebben mensen van kleur eigenaarschap over de thema’s die hen direct raken. Bijvoorbeeld als we kijken naar de toegang tot subsidies die verstrekt worden rondom thema’s die raken aan diversiteit en inclusie. Tijdens het programma gaan we in gesprek met beleidsmakers, instellingen, onderzoekers, onafhankelijke makers en initiatieven.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

© Profielfoto van Rubiah Balsem is uitgesneden van de foto “Audre Lorde, The New Utopia Begins Here #2” van Iris Kensmil.
© Profielfoto van Hanina Ajarai is uitgesneden van Ellen Daniels

DossierSamen Tegen Racisme
Inclusief
ProgrammareeksSamen Tegen Racisme

De coalitie Samen Tegen Racisme heeft als doel om discriminatie en racisme tegen te gaan en inwoners van Amsterdam te sterken om op te komen voor zichzelf en voor anderen. Om dit doel te bereiken zal de coalitie Samen Tegen Racisme, onder andere, maandelijkse bijeenkomsten organiseren bij Pakhuis de Zwijger. Tijdens deze programma's worden verschillende thema's besproken en zullen initiatieven en experts aan het woord komen. Deze worden opgenomen middels LIVECAST en zijn dus terug te kijken waarbij live aanwezigheid bij de programma's ook mogelijk is. De coalitie Samen Tegen Racisme bestaat uit Comité 21 maart, Zwart Manifest, Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie, Oy Vey en Pakhuis de Zwijger.