In een open stad denken bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties mee met de gemeente over hoe de stad eruit moet zien. Hoe werkt dat meedenken? Wat levert het op? En wat vraagt dat van alle betrokken partijen?

Over

In deze aflevering van R-link online gaat Michiel Hulshof in gesprek met onderzoeker Karin de Nijs en lector Stan Majoor van de Hogeschool van Amsterdam. Zij bestudeerden 14 voorbeelden van gebiedsontwikkelingsprojecten in Groningen en Amsterdam waarbij bewoners en kleinschalige organisaties betrokken waren. Zij delen hun belangrijkste bevindingen en lessen voor een geslaagde stapsgewijze gebiedsontwikkeling in cocreatie tussen burgers, ondernemers en de overheid.

Cartoonisten Bas Köhler en Suus van den Akker houden naar aanleiding van het gesprek een cartoon battle. Na afloop van het programma organiseren we een informele nazit waarbij deelnemers de sprekers kunnen ontmoeten in een bijzondere online omgeving.

Over R-LINK

R-LINK onderzoekt kleinschalige bottom-up initiatieven in de gebiedsontwikkeling. Deze kennis kan bijdragen bij het creëren van vitale en inclusieve stedelijke regio’s. R-LINK is een nauwe samenwerking tussen onderzoeksinstellingen en praktijk.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Michiel Hulshof
Co-founder Tertium