De Stad

Personeelstekort in de zorg

Waar liggen de oplossingen voor het personeelstekort in de zorg?
woensdag 27 mrt, 20.00
wo 27 mrt, 20.00
IJ Zaal
Reageer

Sluitende eerstehulpposten, dodelijke slachtoffers in de ggz en vrijwilligers die zijn opgezadeld met zware zorgtaken: de gevolgen van personeelstekort in de zorg worden steeds zichtbaarder. Wat is er precies gebeurd en vooral hoe nu verder? Welke innovatieve manieren van denken, werken en zorgen zijn er nodig om personeelstekorten aan te pakken? Ligt de oplossing in efficiënter werken, betere matching, meer aandacht en autonomie voor zorgverleners of geheel ergens anders? Hoog tijd om met ondernemers, werknemers, managers, matchmakers, onderzoekers en innovatieve denkers in gesprek te gaan over de aanpak om tekorten op te lossen.

Saskia Schalkwijk is directeur van SIGRA, het samenwerkingsverband van zorg en welzijnsorganisaties in regio Amsterdam, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord. Ze richt zich op thema’s als: voldoende goed opgeleide professionals, slim gebruik van ICT-data toepassingen en duurzame vernieuwing. Saskia werkte eerder bij Zorginstituut Nederland als Projectleider Innovatie zorgberoepen en opleidingen. Haar achtergrond ligt in organisatieadvies en ze studeerde Culture Organisation Management aan de VU en Transitiemanagement aan de Erasmus Universiteit.

Margo van Kemenade is socioloog en onderzoekt de ethische aspecten van het gebruik van zorgrobots. Haar onderzoek is onderdeel van het SELEMCA project dat samenwerkt met zorginstellingen en de creatieve industrie om robots te ontwikkelen die patiënten en zorgverleners kunnen ondersteunen. Margo is tevens Opleidingsadviseur Management in Zorg en Welzijn, lid van het lectoraat Robotica en docent Onderzoek/Ethiek aan InHolland Academy. Ze werkte eerder in diverse rollen aan het thema techniek, ethiek & zorg.

André Brand is directievoorzitter van Cordaan Thuiszorg. Afgelopen januari maakte hij, na maanden lang overleg met medewerkers, het besluit te stoppen met zelfsturende teams. Werknemers miste o.a. de teamleiders. Hij werkte eerder o.a. als directeur Thuiszorg bij Zorgbalans en als Commercieel Directeur Achmea Vitale. Zijn achtergrond  ligt in het bank- en verzekeringswezen.

Lieke Lange is HR expert op het gebied van zorg, momenteel als adviseur voor Actie Leer Netwerk. In 2018 won ze de nationale HR Zorg Award voor het zij-instroom project Carrière Switchers bij zorgorganisatie Pluryn. Dit succesvolle leerwerktraject biedt werkzoekenden met verschillende professionele- en opleidingsachtergronden een tweejarige opleiding met vier praktijkdagen en één ‘schooldag’. Vanaf de start krijgen werknemers een mbo salaris.

Jamal Ezhar is mede-oprichter DIRECT Zorgprojecten, een jong en innovatief detachering- en projectbureau op het gebied van hulpverlening, zorg en welzijn. Hier organiseert hij o.a. het Zorgbanencafé. Dit zijn laagdrempelige ontmoetingen in de regio tussen werkgevers en geïnteresseerden in de zorg – zowel bevoegde werkzoekenden als studenten of zij-instromers. Eerder werkte Jamal als zorgverlener van zorgintensieve cliënten.

Alice Bakker is programmamanager van de fieldlabs ‘Zorg in de wijk in de 21e eeuw’. In Amsterdam en Flevoland koppelt zij scholen aan zorginstellingen. Mbo-studenten krijgen les in zogenaamde fieldlabs in de wijk waarmee wordt ingespeeld op de stijgende zorg die plaatsvindt buiten ziekenhuizen. Ze is daarnaast verpleegkundige en verplegingswetenschapper en lid van de ledenraad van beroepsvereniging V&VN.

Ayla Kok is directeur en partner bij Freddify. Freddify is een online platform met als missie meer werkgeluk en zingeving op de werkvloer te brengen. Met het programma “Zorg voor Zij-instromers” koppelt ze mensen met de juiste persoonlijkheid voor de zorg (met een “zorghart”) aan zorgorganisaties met een personeelstekort. Ze werd onlangs uitgeroepen tot Talent van het jaar (2019) door het FD. Haar achtergrond ligt in job coaching en ze studeerde Bestuur en Organisatie aan de VU.

Max Boodie is mede-oprichter en CEO van PlaytoWork, een arbeidsbemiddelingsplatform voor mbo’ers dat slimme technologie op een unieke manier toepast, namelijk door learning games. Games op je smart phone worden gebruikt als vervanger voor traditionele e-assessments; spelen om te leren wat je kan en wil en zo gematcht worden met een werkgever. Max heeft verschillende ondernemingen opgezet omtrent matching. Hij is expert en consultant op het gebied van inkoopstrategie en behaalde onlangs een phd in bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Linda Grootfaam schreef een brief namens haar demente moeder waarin ze lezers opriep te solliciteren bij het Amsterdamse verzorgingshuis Eduard Douwes Dekker. Door gebrek aan personeel schiet de zorg voor Linda’s moeder, bewoner van het Douwes Dekker huis, ernstig tekort. De brief is vaak gedeeld op social media en opgepikt door o.a. Hart van Nederland. Minister Hugo de Jonge van VWS heeft in een reactie op de brief aangegeven dit jaar €600 miljoen extra beschikbaar te stellen voor de zorg, een bedrag dat de komende jaren volgens de minster zal oplopen tot 2,1 miljard jaarlijks extra.

Amir Sharafkhani is adviseur organisatieontwikkeling bij Twynstra Gudde. Hij is expert op het gebied van zelfsturing en heeft ruime ervaring in het structureren en organiseren van zelfsturing binnen zorgorganisaties. Hij werkt in de rol van onderzoeker, projectleider en procesbegeleider met kennis en ervaring op het gebied van organisatie-inrichting, veranderkunde en projectbeheersing. Hij werkte eerder o.a. bij adviesbureau innergo en studeerde bestuur- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Marly Kiewik is Senior Manager Future Healthcare & Social Innovation bij Deloitte. Ze werkt op het snijvlak tussen technologische en sociale innovaties in de zorg. Samen met de VU leidt ze het project ‘Alice 2.0’ met de zorgrobot Alice die wordt ingezet als maatje voor eenzame patiënte, voornamelijk ouderen. Marly studeerde Public Administration aan de Universiteit Twente en Managament, Economics & Law aan de Hogeschool Enschede.

 

woensdag 27 mrt, 20.00
IJ Zaal
Deze 70 mensen waren aanwezig