In 2040 wil de Gemeente Amsterdam aardgasvrij zijn. Voor een groot deel van de stad worden warmtenetten als beste alternatief gezien. Dit betekent dat duizenden sociale huurwoningen de komende jaren aangesloten worden op het warmtenet. De Amsterdamse woningcorporaties, de gemeente en een aantal warmtebedrijven hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Dit kan echter alleen in samenwerking met bewoners. Hoe ziet die samenwerking eruit? Wat betekent de aansluiting op het warmtenet voor jou als bewoner? In hoeverre is warmte een goed alternatief? Hoe zit het met de betaalbaarheid? Over dit soort vraagstukken gaan we vanavond in gesprek. En ook jij als bewoner kunt (als spreker) meedoen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Wat gaan we vanavond doen?

Informeren
Tijdens het eerste uur van dit programma lichten de Amsterdamse corporaties, de gemeente en het warmtebedrijf hun plannen voor de aansluiting op het warmtenet toe. Hoe gaat het in zijn werk? Waarom is warmte een goed alternatief? Hoe wordt er samengewerkt met bewoners?

Daarna gaan we in gesprek met huurders- en bewonersorganisaties. Hoe zijn zij betrokken? Hoe kijken zij aan tegen de aansluiting op het warmtenet? Welke ervaringen en zorgen hebben zij? En wat hebben zij nodig?

Stel je vragen en neem (als spreker) deel aan het gesprek
Tijdens het tweede uur van het programma kun je als kijker meepraten en als spreker meedoen aan het programma. Je kunt vragen stellen aan corporatie, gemeente, warmtebedrijf of een van de deelnemende huurders- of bewonersorganisaties. Hoe doe je dit?

  • Log op de avond zelf in op de zoomlink die op deze pagina verschijnt (button)
  • Je komt in een zoom-omgeving. Je bent met camera zichtbaar voor de andere kijkers en de regie. Je kunt je camera ook uitzetten.
  • Tijdens het tweede uur van het programma kun je vragen stellen door je hand op te steken (via ‘Raise your hand’ in Zoom). Wij zorgen ervoor dat je als spreker in de studio zichtbaar bent en mee kunt praten.
  • Liever niet met camera deelnemen, maar wel meepraten? Dat kan ook. Je kunt inloggen via dezelfde zoom, je camera uitzetten en meepraten via de chat.
  • Je kunt het programma ook volgen op de website van Pakhuis de Zwijger via de LIVECAST. Interactie is dan niet mogelijk.

Mocht het op 19 januari weer mogelijk zijn om fysiek publiek te ontvangen, dan kun je natuurlijk ook gewoon vanuit de zaal meedoen.

Verslag van de avond

Lees hier het verslag van de avond door NUL20 terug.

Dit programma is ontwikkeld door
Joline Rodermans
Programmamaker Sociale Stad
In samenwerking met
Partners
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator
Mediapartners
ProgrammareeksWonen voor iedereen

Hoe ziet de toekomst van sociale huur eruit? Een reeks gesprekken in opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen.