De slavernij is op Curaçao al bijna 160 jaar afgeschaft, maar de erfenis en de pijn werken nog door tot op de dag van vandaag op nazaten van de tot slaaf gemaakten. Onder leiding van een inspirerende Caribische vrouw, Judith Harris, helpen mensen op Curaçao elkaar om de vicieuze cirkels van het verleden te doorbreken. Er wordt gewerkt aan zelfvertrouwen en de nog verborgen innerlijke kracht, met spiritualiteit in een verbindende rol.

Deze documentaire volgt uit de groep drie vrouwen in hun persoonlijke omgeving en laat zien hoe ze meer grip op hun eigen leven krijgen en daarin hun omgeving weer meenemen. Het verlangen is heel sterk, maar hoe doe je dat, je dromen realiseren? Tegelijkertijd vindt in een andere gemeenschap ver van de stad eenzelfde ontwikkeling plaats, onder de leiding van Naideline Vrutaal, met als motto: ‘Nos tur ta igual (Wij zijn allemaal gelijk)’

Na de vertoning van de film gaan we in gesprek met de filmmaker Catrien Ariëns en meerdere personen uit Curaçao en Bonaire.

DossierInclusieve Stad
Inclusief

Check hier de trailer!