Kunst en ondernemerschap leiden tot bijzondere resultaten tijdens de Covid-periode op Curaçao. Zes cultuuraanjagers laten zich op de vingers kijken en vertellen hun verhaal. Een levendig portret van hoe een moedige artistieke voorhoede kleur en economische kansen brengt in grote delen van historische achterstallige wijken van Curaçao. Met veerkracht pakken ze prangende maatschappelijke uitdagingen aan door middel van hun kunst- en educatieve projecten, sociaal activisme, evenementen en installaties. Daarbij gaan ze de dialoog aan met de bewoners, doorbreken de kaders van vastgeroeste denkpatronen, communiceren met de ruimte om hen heen, en verdedigen die tegen verval, onveiligheid en rommel op straat. Op het kruispunt van verleden, heden en toekomst, werken ze samen met de gemeenschap om eigenwaarde, culturele trots, historisch- en milieubewustzijn, zelfredzaamheid en sociaaleconomische emancipatie te bevorderen.
Er wordt in de film Papiamentu, Nederlands en Engels gesproken. Ondertiteling is in het Engels.
Laurindo Andrea opent het programma, waarna Jaap Swart de documentaires die getoond worden introduceert.
Moderator Laurindo Andrea, historicus, acteur, mode-ontwerper en onderzoeker aan het Nationaal Archief, neemt vragen uit het publiek op en stelt deze aan filmmaker Alexandra Jansse.
Over de zes cultuuraanjagers in Nos Ta Korsou
Giovanni Abath (47), multidisciplinair, autodidact (metaal) kunstenaar en acteur, bekend om mijn monumentale werken op rotondes van Curaçao.
Sander van Beusekom (40) art director, grafisch ontwerper en muurschilder van gigantische werken in de historische wijken van Willemstad.
Kurt Schoop (52) projectontwikkelaar cultuur en sociaal toerisme, mede-initiatiefnemer van de Kaya Kaya straatfeesten, een gemeenschapsproject in de historische wijk Otrobanda.
Avantia Damberg (45) multidisciplinair kunstenaar, oprichtster SKOR (Stichting Kunst in de Openbare Ruimte Kòrsou).
Roland Colastica (61) meester verteller, acteur, auteur, toneelschrijver en dramadocent. winnaar Cola Debrot Prijs, voor zijn toneelschrijf- en theaterwerk.
Garrick Marchena (54), begenadigd (semi-autodidact), straatkunstenaar van metershoge muurschilderingen.