“Ik wou dat ik als kind naar school kon gaan”, een quote uit de theatervoorstelling ‘Alle wegen leiden naar Roma’.

‘Naan en de wonderlijke schoolreis’ is het allereerste Roma-kinderboek in Europa. Dit boek vertelt het verhaal van een meisje met een droom, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, mijn verhaal. Als kind wilde ik niks liever dan naar school gaan, maar doordat ik anders was en uit een gemeenschap kwam werd ik niet toegelaten tot scholen. Hierdoor was ik vaak verdrietig, maar door kinderboeken te lezen voelde ik me gelukkiger en kon ik mij ontwikkelen. Hoewel ik als kind nooit zo goed een kinderboek kon vinden over kinderen zoals ik, kon ik uren fantaseren over hoe het zou zijn om normaal te zijn en naar school te kunnen. Jaren later besloot ik mijn fantasie werkelijkheid te maken. Met dit boek willen we kinderen en ouders op een avontuurlijke manier nieuwe lessen leren over diversiteit.

– Alisa Cuuna, Voorzitter Power of Choice

Over de sprekers

Martine Goeman heeft bij Defence for Children gewerkt als coördinator kinderrechten en immigratie. Ze heeft Alisa ondersteund toen Alisa was uitgeprocedeerd als asielzoeker. Alisa mocht niet naar school, en Martine heeft zich ingezet om dat alsnog mogelijk te maken. Ze zal het boek aan Alisa overhandigen en een monoloog houden over kinderrechten.

Wahhab Hassoo zal zijn persoonlijke verhaal delen. Hij is de eerste in zijn familie die de universiteit heeft afgerond.

Dominic Teodorescu, Emine Güntepe, Maryse Knook zullen deel uitmaken van het panel. Het onderwerp is ‘Hoe belangrijk is onderwijs voor nieuwkomers’.

Dominic Teodorescu is hoofddocent van het vak Placemaking in de bachelor Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen. Hij heeft veel kennis over de problematiek van de uitsluiting van Roma op het gebied van onderwijs en culturele ontwikkeling.

Emine Güntepe is Educatief adviseur bij Uitgeverij Malmberg / Leerkracht basisonderwijs.

Maryse Knook is Bestuurder – directeur bij OSB Amsterdam en zet zich in voor verbinding ten behoeve van het gemeenschappelijk belang.

Seif K. werkt als Innovator bij ABN AMRO en heeft op de Oxford Universiteit gestudeerd. Hij zal zijn visie over innovatief onderwijs delen met het publiek.

Lies van Wijngaarden is al 31 jaar eigen ondernemer (DGA) in communicatievaardigheden en gedrag. Ook wel trainer/coach en development specialist genoemd. Daarnaast is Lies Peace Major Gifts Initiative adviser bij The Rotary Foundation, voor Peacebuilding en conflictpreventie voor Rotary International.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Laura Janszen
Producent
ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.