De laatste dag voor de verkiezingen is het tijd om een laatste maal in gesprek te gaan met de lijsttrekkers voor de nieuwe gemeenteraad. We kijken terug op de campagne en vooruit naar de komende vier jaar. Hoe komt Amsterdam straks uit de pandemie en welke grote vragen komen straks op ons af? We bespreken de woningcrisis en de energietransitie, de rol van ondernemers in de stad en de samenhang in de stad. Kortom wat gaan deze lijsttrekkers straks doen voor een zorgzaam, ondernemend, leefbaar en klimaatneutraal Amsterdam?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierNieuw Amsterdam Manifest

In de eerste ronde gaan we in gesprek met lijsttrekkers Jazie Veldhuyzen (Amsterdam BIJ1), Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren) en Juliet Broersen (VOLT).

In de tweede ronde gaan we in gesprek met de lijsttrekkers Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Marjolein Moorman (PvdA), Reinier van Dantzig (D66) en Claire Martens (VVD).

We bespreken met de lijsttrekkers de afgelopen campagne, kijken voorzichtig vooruit en we bevragen de lijsttrekkers naar wat nog besproken moet worden.

Aansluitend aan dit programma tonen wij de AJAX wedstrijd voor het aanwezige publiek.

Eerder spraken wij 1-op-1 met de lijsttrekkers over hun drijfveren en ambities, deze programma’s zijn hieronder te volgen.

 

Dit programma is ontwikkeld door
Servaz van Berkum
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator
Mediapartners
ProgrammareeksAmsterdam Kiest

Op 16 maart gaan we naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. In Amsterdam Kiest gaan wij in gesprek met de kandidaten voor de nieuwe Raad. Wat zijn hun plannen? Hoe willen zij Amsterdammers betrekken bij het bestuur van de stad? En waarom moeten wij op hun partij stemmen?