Armoede staat als onderwerp volop in de belangstelling. Het wordt hoog tijd dat het aantal mensen in armoede wordt teruggedrongen. Velen weten helemaal niet hoe het is om te weinig geld te hebben om rond te komen. Daarom belicht de Landelijke Clientenraad dit thema deze keer op een andere manier. We vertonen de film ‘Er is genoeg’ van Pim Giel waarin verschillende mensen terugkomen die in armoede leven. Voor dat de film wordt vertoond gaat hij in gesprek met twee mensen uit de film: Grietje die al jaren kampt met geldproblemen en schulden, en Wil die haar helpt in haar strijd met de instanties.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over het programma

Voordat we de film gaan kijken, gaat filmmaker Pim Giel in gesprek met Grietje & Wil Roode. Grietje is ook te zien in de film die wordt getoond. Ze woont in een woonwagen, laaggeletterd, had een goede baan als teamleider en toen sloeg het noodlot toe. Na een scheiding belandde zij in de armoede, ging er psychisch aan onderdoor en kreeg tien jaar lang met falende schuldhulpverlening te maken. Maar toen kwam er een engeltje. Wil Roode is raadslid bij de Landelijke Cliëntenraad.

Over de film

De film ER IS GENOEG gaat over verborgen armoede en schaamte, maar ook over eigen kracht en trots van mensen die in armoede leven. De hoofdpersonen die documentairemaker Pim Giel volgt zijn inspiratiebronnen voor lotgenoten en iedereen die met zijn werk te maken heeft met armoede. Hier vind je meer informatie.

Trailer – Er is genoeg

 

Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksDe Nieuwe Solidariteit

Een nieuwe toekomstvisie op sociale zekerheid