In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 formuleren we het Nieuw Amsterdam Akkoord 2022-2030, een nieuw collegeakkoord voor Amsterdam. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, werken we aan tien verschillende thematische hoofdstukken die beschrijven hoe Amsterdam zich in de komende jaren zal (moeten) ontwikkelen. Deze keer is het MBO onderwijs aan de beurt: wat zijn onze gezamenlijke ambities voor het MBO onderwijs voor de komende periodes, en wat moet er gebeuren om daar te komen? In deze bijzondere editie, werken we samen met de Meesters met Dromen, en crowdsourcen we de MBO agenda van de toekomst.
Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Het eerste uur van het programma is live te volgen vanuit huis. Daarna kan er actief meegedacht worden vanuit Pakhuis de Zwijger. Als je een actieve bijdrage wilt leveren raden we aan om naar Pakhuis de Zwijger te komen.

DossierNieuw Amsterdam Manifest
ProgrammareeksNieuw Amsterdam Manifest 2022-2030

Pakhuis de Zwijger zet zich in voor een stad van, voor en door iedereen. Om te komen tot dit 'Nieuw Amsterdam' hebben we tien punten opgesteld, op basis van 20 ambities, die de rode lijn vormen voor onze blik op de stad van morgen. In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werken we deze punten verder uit. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, formuleren we het Nieuw Amsterdam Manifest, het collegeakkoord voor de komende 8 jaar. In verschillende fases werken we aan tien verschillende thematische hoofdstukken die beschrijven hoe Amsterdam zich in de komende jaren zal (moeten) ontwikkelen.