Let op: Vanwege een technische storing mist een klein deel van de opname van dit programma. Onze excuses voor het ongemak.

Hoewel we nog steeds te maken hebben met een demissionair kabinet en de formatiegesprekken na het reces weer op gang moeten komen, zitten de gekozen kamerleden als sinds 30 maart op hun plek. Ook degenen die de komende jaren de thema’s emancipatie en (gender)gelijkheid in hun portefeuille hebben. Voor een kijkje in de toekomst gaan we (samen met jou) met ze in gesprek. Worden het vier vette of vier magere jaren wat betreft emancipatie in Nederland de komende regeringsperiode?

 

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Wat gaan we doen?

  • Zeg maar Deen opent de avond met een speciale performance.
  • Onder leiding van moderator Fatima Warsame, zet directeur Emma Lok namens WOMEN Inc. wat feiten en cijfers op een rijtje voor jullie; hoe staat het er eigenlijk voor wat betreft emancipatie in Nederland? En wat weten jullie daar al vanaf?
  • Voor we in gesprek gaan over het emancipatiebeleid van de komende jaren, vragen we de kamerleden – Judith Tielen, Lisa Westerveld, Jeanet van der Laan en Nilufer Gündogan – om plaats te nemen op onze biechtstoel*; Waar zijn ze zelf eerder de mist in gegaan? En bovenal, wat hebben ze daarvan geleerd?
  • Dan, waar het allemaal om draait; wat gaat er de komende jaren wat betreft emancipatie gebeuren als het aan de portefeuillehouders ligt? Waar schort het huidige beleid nog aan? En waar zetten de (formerende) partijen op in?
  • Tot slot, hoewel WOMEN Inc. en FemCity doen vermoeden dat we met alleen vrouwen in gesprek gaan, zijn mannen en non-binaire mensen natuurlijk ook van harte welkom. Speciaal voor hen zet Redouane Amine op het eind van de avond nog drie tips op een rij; om meteen in de praktijk te brengen!

FemCity x WOMEN Inc.

Dit najaar slaan FemCity en WOMEN Inc. de handen ineen. Waar FemCity sinds 2019 belangrijke onderwerpen rondom gendergelijkheid en vrouwenrechten agendeert op het podium van Pakhuis de Zwijger, zet WOMEN Inc. zich al ruim 15 jaar in om emancipatie te versnellen. Samen met onder andere onderzoekers, politici, mediamakers en ervaringsdeskundigen gaan we in gesprek over onderwerpen als de emancipatie-agenda van het aankomende kabinet, de beeldvorming rondom seks en consent in de media, en het bespreekbaar maken van cyclus-gerelateerde klachten. Het doel? Publieke gesprekken over gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse.

*Speciaal voor deze samenwerking introduceren we een nieuw programma-onderdeel: de biechtstoel. Sprekers én publiek worden uitgenodigd om plaats te nemen en hun ‘fuck-up’ te delen met de rest van de zaal. Leren doen we van onze fouten, toch?

Wil je plaatsnemen op de biechtstoel of heb je daar vragen over? Stuur een mailtje naar [email protected].

Tijdens het programma horen we sowieso graag van jullie! Reserveer een plekje in onze (digitale) zaal via de knop rechtsboven. Stel je vragen vanuit de zaal of deel je mening via Mentimeter of Instagram (@women_inc en @pakhuisdezwijger).

DossierFemCity
Inclusief
Dit programma is ontwikkeld door
Julia Muller
Programmamaker Onderwijs, Femcity en Inclusieve Stad
In samenwerking met
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.