Op de middelbare school krijgen leerlingen informatie en begeleiding bij het maken van keuzes voor hun verdere loopbaan. Vaak beginnen zij al vroeg na te denken over welke studie of welk beroep zij willen gaan doen. Samen met de leerling probeer je er als leerkracht achter te komen waar ze goed in zijn en wat ze zelf graag willen ontdekken. Hoe ze hun doelen kunnen bereiken en wat voor hulp zij hierbij nodig hebben. In de stad zijn sommige beroepen echter harder nodig dan andere. Mogen leerkrachten in de begeleiding extra aandacht geven aan beroepen in bijvoorbeeld de zorg? Of in het onderwijs? Vanavond gaan wij samen in gesprek over hoe deze begeleiding het beste kan worden vormgegeven.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Programma
19:00 - Inloop & ontmoetingsmoment met muziek van DJ DansPeter

Leraren en andere geïnteresseerden ontmoeten elkaar en gaan met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje en een drankje. Verder hebben we tijdens de inloop, naast hele leuke gesprekken, ook kekke deuntjes en beats van niemand minder dan DJ DansPeter (Pim Sonnenberg)!

20:00 - Start panelgesprek

In gesprek met onze panelleden waarbij de Amsterdamse leraren ervaringen uitwisselen met elkaar en de gasten. Er is tijdens dit deel uiteraard ook ruimte voor vragen en reacties uit de zaal.

21:00 - Borrel

We zetten het gesprek voort in het café onder het genot van een drankje.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Laura Janszen
Producent
Mediapartners
ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.