Blijkbaar mogen we nergens meer naar toe, behalve naar school. En dan ben je niet eens op school. Huh hoe dan? De hele wereld is in paniek. Ik zie mijn ouders stressen. Online lessen, oké… maar wie zegt dat ik wifi thuis heb? Volg me op Tiktok. In deze eerste LIVECAST editie van LostWords vertellen we verhalen van leerlingen en studenten over het huidige educatie-beleid tijdens Lockdown.

LostProject

LostProject is een makers collectief dat diverse projecten en programma’s, bedenkt en produceert rondom maatschappelijke thema’s voor een nieuw en gemêleerd publiek. Door jonge makers van verschillende achtergronden, leeftijden, etniciteiten en gender aan onze projecten te koppelen weten wij taboe’s bespreekbaar te maken. Daar waar er angst, onwetendheid, vooroordelen en onbegrip is, maakt LostProject ruimte voor begrip en acceptatie. LostProject is sinds 2016 het huisgezelschap van de Tolhuistuin. Ieder jaar maakt LostProject een grote en een kleine, experimentele voorstelling en organiseren zes debatavonden (LostWords).

Lostproject/Meervaartstudio

Dit programma is ontwikkeld door
Sara De Boer
Programmamaker Duurzame Stad
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Yahmani Blackman
Actrice, theatermaker, lerares
Mediapartners
ProgrammareeksVerhalen op Vrijdag

In Verhalen op Vrijdag brengen we je elke vrijdagavond om 20.30 uur de mooiste verhalen uit de stad. Organisaties die verhalen delen zijn hun vaste bijeenkomsten kwijt. Zij zijn verbonden door de ‘urge’ om verhalen te blijven delen. Helemaal in tijden van physical distance. Daarom nodigt Pakhuis de Zwijger deze storytellers uit om hun verhalen te delen via onze LIVECAST. Zo kunnen we iedere vrijdagavond vanuit onze eigen huiskamer luisteren en meepraten met verhalen uit de stad. Dit doen we niet alleen, maar samen met onder andere Verhalen uit Nieuw-West, Lost Project, Het Lief Dagboek en Late Night Talks van Alkebulan.