In het Nederlands wordt Liminal Space de tussenruimte genoemd. Als mens kennen we deze allemaal. Misschien staan we hier niet bewust bij stil, maar het is de ruimte die zich tussen constructen bevindt. In dit programma richten we ons voornamelijk op hoe jij je beweegt tussen verschillende facetten van je identiteit. Bij Liminal Space zullen artiesten uit verschillende disciplines op artistieke wijze de verbinding opzoeken door hun tussenruimte met jullie te delen en zo onderlinge verschillen te laten zien. Ook gaan we in gesprek met elkaar. Polariseren we als samenleving op dit moment? Wat is polarisatie eigenlijk en hoe ervaren we dit? Is er een manier om ons te verenigen? Dit gaan we bevragen, door samen met experts uit verschillende werkvelden in gesprek te gaan.

Programma tijdlijn:
19.30 - 19.40 | Welkomswoord en introductie door Sanjaya
19.40 - 19.50 | Openingsoptreden door Oumaima
19.50 - 20.50 | Panelspreker over het thema 'liminaliteit' met Timo, Nikki, Kirsten, Sanjaya
20.50 - 21.00 | Optreden Comfort Creature
21.00 - 21.10 | Optreden Vahini
21.10 - 21.20 | Optreden De Chief
21.20 - 21.30 | Optreden KMR
21.30 | Afsluiting met achteraf een borrel in het café restaurant.

Over de sprekers

Timo Korstenbroek is PhD kandidaat aan de Vrije Universiteit Amsterdam, aan de Faculty of Social Sciences | Department of Sociology. Timo doet onderzoek naar polarisatie en heeft hier artikelen over gepubliceerd. Aan de hand van zijn ondervindingen gaat Sanjaya hem interviewen over zijn perspectief en zal samen in gesprek gaan met Nikki Jansen van Stichting Dona Daria en psycholoog Kirsten de Wolf.

Nikki Jansen werkt bij Stichting Dona Daria, als projectleider Europese projecten. Dona Daria is al ruim 10 jaar hét aanspreekpunt voor bewoners, professionals, gemeenten, zelforganisaties en vrijwilligers die meer willen weten over participatie, emancipatie en inclusie. Ze organiseren workshops en conferenties, ze publiceren regelmatig en realiseren bewustwordingscampagnes.

Kirsten de Wolf is psycholoog, werkzaam in het veld als behandelaar, ze is afgestudeerd bij Universiteit Leiden. Kirsten uit zich ook op artistieke wijze, ze schrijft en draagt poëzie voor.

Over de artiesten

Comfort Creature, een autodidactische artiest/producer uit Rotterdam, begon zijn muzikale reis door beats te maken in zijn jeugd, voordat hij zich al snel op de gitaar richtte. Met zijn diverse vaardigheden, waaronder schrijven, zingen, produceren en mixen, creëert hij een uniek geluid doordrenkt van hiphop, soul, jazz en folk. Hoewel zijn oorspronkelijke passie filmmaken was, ontdekte hij zijn ware roeping als muzikant. Als maker van intieme muziek en iemand die troost vindt in de kracht van muziek, streeft Comfort Creature ernaar anderen te troosten en te raken met zijn muziek, waarbij hij een magische wereld creëert waarin men even kan verdwijnen.

KMR schrijft al sinds zijn 13e teksten. Hij begon met rap teksten schrijven op oldschool hiphop beats uit de 90’s. Doordat KMR is blijven schrijven is hij gewapend met de pen een ontzettend technische schrijver en artiest geworden. Met scherpe punchlines, rauwe randjes en eerlijkheid in de puurste vorm weet hij zijn luisteraars mee te nemen in zijn verhalen en energie. In zijn muziek houdt KMR er van om met High Energy beats volledig los te gaan, maar hij kan ook met een rustige en ingetogen vibe een verhaal uit zijn leven te vertellen. In zijn werk praat hij over verschillende thema’s. Sinds 2021 is hij zijn muziek weer gaan oppakken. Dit heeft er toe geleid dat KMR, in 2022, 2 singles heeft uitgebracht. In 2023 volgt hij dit op met singles en een EP. Dit is dan ook zijn debuutproject.

Kwetsbaar, met humor en zelfspot. Vahini’s poëzie vertelt het verhaal van een 31-jarige vrouw die probeert te genieten van de liefde, haar werk en het leven, ondanks haar angststoornis. Ze heeft het hart op de tong over onderwerpen, zoals mentale gezondheid, spiritualiteit en heling. Naast maker van (woord)kunst en muziek is Vahini ook actief als HR advisor van Stichting Lantarenvenster en behoort ze tot de organisatie van Stichting HorizonTaal. Vahini heeft haar woordkunst laten horen tijdens de finale Poetryslam Rotterdam en op plekken zoals Live@Dox in de huiskamer van het Luxor Theater. Kom je luisteren?

Oumaima Belkhdar (zij/haar, 2000) schrijft poëzie, proza en scenario. Haar fantasierijke verhalen gaan vaak over de ruimte tussen maatschappelijke posities en identiteit. Vanuit dit thema schrijft zij onder andere over mentale gezondheid, (post)kolonialisme, (on)mogelijke tijdreizen, vage internetgesprekken, ramptoeristen die boodschappen doen en snoepkanonnen. Zij ging in 2023 met deBuren op residentie in Parijs en heeB werk gedeeld voor onder andere Vuurland, Mensen Zeggen Dingen, Poetry Circle, VONK & Zonen en Notulen van het Onzichtbare.

With a fairy-like appearance and an unique voice Miss Starling creates her own little universe. Her electronic indie-pop songs are described as fresh, catchy and dreamy. On her first released song ‘circles’, in collaboration with lofi-producer pucca, she already reached more than 360.000 streams on Spotify.

Why does she call herself Miss Starling? She uses the bird as a metaphor for how she views people. From far away you see a small bird that might seem boring and unicoloured, but when you get closer to the starling you suddenly see all its colors. “People are also like this,” says Miss Starling. You have to get closer to see eachother’s colors. With her honest lyrics about what she feels and experiences, she hopes to touch everyones heart.

Dit programma is ontwikkeld door
Sanjaya
Creatieve maker, producer en spoken word artiest
Kjelld Masoud Kroon
Programmamaker Inclusieve Stad
De moderator van dit programma is
Sanjaya
Creatieve maker, producer en spoken word artiest