In het Nederlands wordt Liminal Space de tussenruimte genoemd. Als mens kennen we deze allemaal. Misschien staan we hier niet bewust bij stil, maar het is de ruimte die zich tussen constructen bevindt. In dit programma richten we ons voornamelijk hoe jij je beweegt tussen verschillende facetten van je identiteit. Een goed voorbeeld van de tussenruimte is als je bijvoorbeeld bicultureel bent en je tussen die twee verschillende culturen beweegt. Of wanneer er een tegenstrijdigheid plaatsvindt tussen bijvoorbeeld je seksuele identiteit -lhbtiq+- en je geloofsovertuiging. Of ben je geadopteerd uit een ander land/cultuur? Hoe beweeg jij je daarin, hoe voelt deze tussenruimte en hoe bewust ben jij je ervan?

Bij Liminal Space zullen artiesten uit verschillende disciplines de verbinding opzoeken door hun tussenruimte met jullie te delen, sociale constructen bevragen en de onderlinge verschillen vieren.

Deze avond gaan we depolariseren, ons verenigen en samen onze stem laten horen!

 

Line-up
19.15 - 19.30 | Inloop
19.30 - 19.35 | Opening door Sanjaya

Zoeken we niet allemaal naar iets? Willen we allemaal niet gelukkig zijn?
Willen we als mensen dezelfde dingen? Lijken we op elkaar? Of toch niet?
Sanjaya bevindt zich in de tussenruimte en kijkt vanuit zijn geadopteerde bril naar grenzen, sociale constructen en vraagt zich af of we ons in tussenruimtes kunnen verenigen. Hij host Liminal Space, om mensen te de-polariseren en om samen verschillen te vieren en erkennen.

19.30 - 19.45 | Anne Pennock

Anne Pennock (25) is een dwalende dichter met een gebroken kompas op zak. Ze maakt theatrale poezie waarmee ze verdwaald tussen de tastbare realiteit en vervreemdende symboliek. Ze schrijft over ontmoetingen met zichzelf en de wereld om haar heen.

19.45 - 19.55 | Comfort Creature

Comfort Creature, een autodidactische artiest/producer uit Rotterdam, begon zijn muzikale reis door beats te maken in zijn jeugd, voordat hij zich al snel op de gitaar richtte. Met zijn diverse vaardigheden, waaronder schrijven, zingen, produceren en mixen, creëert hij een uniek geluid doordrenkt van hiphop, soul, jazz en folk. Hoewel zijn oorspronkelijke passie filmmaken was, ontdekte hij zijn ware roeping als muzikant. Als maker van intieme muziek en iemand die troost vindt in de kracht van muziek, streeft Comfort Creature ernaar anderen te troosten en te raken met zijn muziek, waarbij hij een magische wereld creëert waarin men even kan verdwijnen.

19.55 - 20.05 | Chinua

Chinua (pronounced. Chi-No wah) staat bekend om een avond te geven vol passie, emotie, gelach en muzikaliteit. Zijn fluwelen stem van meerdere octaven slaat hij de hoge tenor tonen als de diepe bariton noten die prachtig in elkaar vloeien. Vanuit een muzikale familie, is hij sinds zijn kinderjaren bezig met Zang en het maken van muziek. Hij heeft op verschillende podia in Rotterdam gestaan waar hij regelmatig zijn zangkunsten laat zien. Met verschillende themas zoals, liefde, hartstocht, somberheid en vreugde combineert hij Rhythm, Blues, Afrobeats, Pop met Caribische klanken.

20.05 - 20.15 | Charubax

Charubax is een multidisciplinair artiest uit Aruba. Zij houdt zich bezig met de woordkunst, geïnspireerd door haar perceptie van het leven en de gedragingen van de mens. Ze neemt je mee in haar rauwe processen en gedachtegangen, voorgedragen in de diverse talen die zij rijk is.

20.15 - 20.25 | Kirsten de Wolf

Kirsten de Wolf danst met woorden om onze collectieve stoom af te blazen. Ze golft mee op de sinussen van de verbeelding en kijkt rond vanuit haar kraaiennest.

20.25 - 20.40 PAUZE
20.40 - 20.50 | Froekoe

Mijn naam is Froekoe en ik schrijf teksten die mezelf bevragen. Waarin zelfreflectie, zelf herkenning en zelf ontwikkeling naar voren komen. Door middel van muziek, spoken word en theater elementen te mengen en over te brengen. Mijn hoop is mensen te inspireren en steun te bieden aan wie het nodig heeft.

20.50 - 21.00 | D U N Y A

Tussen de regels door is er altijd leegte. Zwevend op haar ‘gedachtewolk’ leidt D U N Y A je rond in haar innerlijke dialoog waar tijd altijd relatief is. Met zowel haar scherp gerande als zorgzame poëzie worden er niet alleen taboes besproken en doorbroken, ook kunnen de teksten van de 26-jarige spoken word artist daadwerkelijk fungeren als een warme arm om je schouder. Ze laat zich met name inspireren door mentale kwesties en uit zich onder andere over thema’s als trauma, onbegrip, diagnoses en stigmatisering. Laat jij je meenemen? Op een reis langs alle emoties?

21.00 -21.10 | Rohan

Rohan Sukhraj (Den Haag, 1999) is een acteur en rapper te zien in o.a. Disney Jonge Garde, #Forever, Verborgen Verhalen en Rakhi & Peppe. Als rapper heeft Rohan o.a. “Love Myself” “Balanceren”, “Insomnia”, “People Always Say” en “Los” op zijn naam staan. In juni 2024 studeert hij af van de Toneelschool Rotterdam. Na jaren ontwikkelen, voelt hij nu de noodzaak en verantwoordelijkheid, om zijn talenten in te zetten voor een liefdevolle wereld in balans. Let’s grow!

21.10 - 21.20 | Yams

Yams oftewel Maryam Abdelalim is een Nederlands-Egyptische kunstenaar die opgroeide in de Schilderswijk van Den Haag. Ze is ruimtelijk denker, kleermaker, schrijver en in ontwikkeling als performance kunstenaar. Haar hele oeuvre proeft naar heling en erkenning. Met haar spiritualiteit en biculturaliteit is ze geheel eigentijds op haar eigen ontdekkingsreis. Ga je mee?

21.20 - 21.30 | Oumaima

Oumaima Belkhdar (zij/haar, 2000) schrijft poëzie, proza en scenario. Haar fantasierijke verhalen gaan vaak over de ruimte tussen maatschappelijke posities en identiteit. Vanuit dit thema schrijft zij onder andere over mentale gezondheid, (post)kolonialisme, (on)mogelijke tijdreizen, vage internetgesprekken, ramptoeristen die boodschappen doen en snoepkanonnen. Zij ging in 2023 met deBuren op residentie in Parijs en heeft werk gedeeld voor onder andere Vuurland, Mensen Zeggen Dingen, Poetry Circle, VONK & Zonen en Notulen van het Onzichtbare.

21.35 | Afsluiting en nabespreken in het café
In samenwerking met
Sanjaya
Creatieve maker, producer en spoken word artiest
De moderator van dit programma is
Sanjaya
Moderator