Hoe kunnen verschillende queer-gemeenschappen elkaar versterken en ondersteunen in een superdivers stadsdeel als Amsterdam Nieuw-West? Ontdek met ons de toegevoegde waarde van allianties en hoe ze kunnen bijdragen aan een inclusievere samenleving. Samen met de panelleden gaan we dieper in op de vraag hoe allianties een rol spelen in het bevorderen van zelfbeschikking. Zelfbeschikking, het recht om keuzes te maken over je eigen leven, staat centraal in het streven naar inclusiviteit. Hoe kunnen we gezamenlijk bouwen aan een gemeenschap waarin iedereen diens eigen pad kan kiezen? Kom langs, luister en ga met ons het gesprek aan. Reserveer een plekje via de RESERVEER-knop bovenaan de pagina.

Locatie: New Metropolis Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 LH Amsterdam).

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over deze programmareeks

Nieuw-West is een super divers stadsdeel. Hoe kunnen wij samen dit stadsdeel nog inclusiever maken? Met Stichting Prisma Groep, een stichting voor biculturele en/of islamitische LHBTQI+ personen, hosten we deze programmareeks over inclusiviteit, veiligheid, racisme en intersectionaliteit in Nieuw-West.

Over de sprekers

Kevin Abdoelkariem heeft journalistiek en politiek gestudeerd, en werkte jarenlang voor verschillende LHBTQI+ gerelateerde media, waaronder OUTTV, de Gaykrant, Gay.nl, en PlanetRomeo. Zijn doel was acceptatie en empowerment door het geven van interviews, het leiden van panelgesprekken en zelfs het meedoen aan de Mister Gay verkiezing. Vandaag de dag is Kevin trainer en coach, hij is getrouwd met zijn lieve man en samen hebben ze een zoontje.

Kaneesha Nadal is een biotech-professional, een enthousiaste vrijwilliger in het maatschappelijk middenveld én een biculturele LGBTQI+ sociaal activist/lobbyist. Kaneesha is expert op het gebied van Diversiteit, Equity en Inclusie (DEI) en maakt onderdeel uit van de professionele DEI-gemeenschap, met jarenlange ervaring in het samenwerken met professionals aan diverse vraagstukken rondom inclusie en diversiteit, en het ontwikkelen van strategieën en plannen op dit gebied.

Larissa Korporaal is voorzitter van Pink Nieuw-West, filmmaker en community builder en is verbonden aan verschillende sociaal-maatschappelijke projecten en initiatieven in Amsterdam Nieuw-West.

Geert Noordzij (19) is namens de PvdA gemeenteraadslid in Amsterdam. Hij is in die functie bezig met ‘alles wat je ziet als je de deur uitloopt’. ­Geert studeert rechten aan de Vrije Universiteit en richtte de klimaat­organisatie Fridays for Future Amsterdam en Nederland op.

Over de moderator

Alex Kain is voormalig bestuurslid van Transgender Netwerk Nederland, portefeuille onderwijs en werk. Alex heeft ervaring in de beeldende kunst/ LGBTQI+ en culturele omgevingen. Op het moment is Alex werkzaam bij Cultuur+Ondernemen.

Tijdens het programma

Wij willen ons tijdens deze bijeenkomst vooral richten op biculturele LHBTQI+ personen, hun vrienden en/of familieleden. Andere geïnteresseerden zijn welkom, als ze zich verre houden van racisme, islamofobie, homonationalisme, homo- en transfobie. Deze avond willen wij vooral de mogelijkheid bieden om met elkaar op een vriendelijke en respectvolle manier in gesprek te gaan.

ProgrammareeksInclusief Nieuw-West

Nieuw-West is een superdivers stadsdeel. Maar hoe inclusief is het stadsdeel? Samen met Stichting Prisma Groep, een stichting voor biculturele en/of islamitische LHBTQI+ personen, hosten we deze programmareeks over inclusiviteit, veiligheid, racisme en intersectionaliteit in Nieuw-West.