Niet iedereen krijgt thuis de zorg die bij hen past, zeker niet in een superdiverse stad als Amsterdam. Met als gevolg: ongelijk zorggebruik, crisisopnames en verschillen in kwaliteit van leven. Hoe kan de zorg voor ouderen die kwetsbaar zijn én voor mensen met een verstandelijke beperking beter aansluiten op het leven thuis?

Deze middag presenteren we het magazine ‘Leven en zorgen in de grote stad’ met daarin onderzoeksresultaten, columns en ervaringen. Onderzoekers, maar ook professionals en ervaringsdeskundigen doen hun verhaal: waarom ervaren mensen soms grote afstand tot de zorg? Hoe kan deze afstand worden overbrugd?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
Het programma
14:00 uur - Inloop
14:15 uur - Start programma, met onder andere:

> Rondetafelgesprek: Voorkomen van crisis in de thuissituatie (met hoogleraren Monique Kremer, Anne-Mei The en Bianca Buurman)
> Presentatie magazine ‘Leven en Zorgen in de Grote Stad’
> Rondetafelgesprek: Betere ondersteuning thuis in de superdiverse stad – zorgen voor een familielid met een verstandelijke beperking (met Moedernetwerk Amsterdam en intercultureel consulent Aïcha el Heggar)
> Impressies en ervaringen vanuit het (onderzoeks)veld

16:30 - Einde programma

Met aansluitend mogelijkheid voor een drankje

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Umar Mirza
Moderator