Vandaag gaan we aan de slag met het hoofdstuk ‘Leefbaar & Veilig’: hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich veilig en thuis voelt in Amsterdam? Dat iedereen onbezorgd en onbelemmerd gebruik kan maken van de openbare ruimte? Dat we een gebalanceerde mix aan woningen hebben voor alle inkomensgroepen, en voldoende sport, recreatie en maatschappelijke voorzieningen? In mei en juni hebben we met een kleine groep experts de eerste contouren voor dit hoofdstuk geschetst. In deze vervolgsessie willen we dit met een bredere groep Amsterdammers en experts aanscherpen en verdiepen. Doe je mee?

Let op: Dit is een fysiek event, je kunt dus niet online meekijken.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
DossierNieuw Amsterdam Manifest

Meer informatie over de sprekers volgt spoedig!

Pakhuis de Zwijger zet zich in voor een stad van, voor en door iedereen. Om te komen tot dit Nieuw Amsterdam hebben we een manifest met tien punten opgesteld, op basis van 20 ambities, die de rode lijn vormen voor onze blik op de stad van morgen. In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werken we deze punten verder uit. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land formuleren we het Nieuw Amsterdam Akkoord, een inspirerend collegeakkoord voor de komende 8 jaar:

  • Van april t/m juni 2021 deelden meer dan 100 experts hun inzichten, ervaringen en kennis met elkaar in 10 besloten sessies. De output van elke sessie heeft de bodem gelegd voor één hoofdstuk van het Nieuw Amsterdam Akkoord.
  • In september 2021 organiseren we publieksprogramma’s om de opgehaalde input te toetsen, verdiepen en aan te vullen met ideeën van het publiek en overige experts.
  • In de maanden oktober t/m december 2021 worden de meest urgente en inspirerende ideeën geselecteerd, uitgewerkt en vertaald naar het daadwerkelijke Nieuw Amsterdam Akkoord 2022-2030.
  • Vanaf januari 2022 starten we de Nieuw Amsterdam Verkiezingscampagne en zetten we met een reeks stadsdialogen de laatste stappen richting de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 17 maart 2022.

Voor vragen of suggesties kan je mailen naar: [email protected].

Dit programma is ontwikkeld door
Robbert Bovee
Programmamaker Ruimtelijke Stad
Lisan Klop
Programmamaker Ruimte & Duurzaamheid
Bas de Zwart
Junior Programmamaker Ruimtelijke Stad
De moderator van dit programma is
Natasja van den Berg
Moderator
ProgrammareeksNieuw Amsterdam Manifest 2022-2030

Pakhuis de Zwijger zet zich in voor een stad van, voor en door iedereen. Om te komen tot dit 'Nieuw Amsterdam' hebben we tien punten opgesteld, op basis van 20 ambities, die de rode lijn vormen voor onze blik op de stad van morgen. In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werken we deze punten verder uit. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, formuleren we het Nieuw Amsterdam Manifest, het collegeakkoord voor de komende 8 jaar. In verschillende fases werken we aan tien verschillende thematische hoofdstukken die beschrijven hoe Amsterdam zich in de komende jaren zal (moeten) ontwikkelen.