Tijdens deze nieuwe aflevering van de Open Dialoog Meetup gaan we het hebben over de impact van generatieve kunstmatige intelligentie op onze democratie. Hoe kunnen we ons weren tegen fake-news, feitelijke onjuistheden of onbetrouwbare bronnen in een wereld waarin het onderscheid tussen feit en fictie steeds moeilijker te herkennen is? En wat kan de overheid voor ons doen?

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over de sprekers

Mark Wiebes is Commissaris en plaatsvervangend Chief Innovation Officer bij de Nationale Politie en onderzoekt hoe technologie kan helpen bij uitvoering van politietaken.

Martijntje Smits is techniek- en wetenschapsfilosoof. Ze is opgeleid als (milieu-) ingenieur en filosoof en heeft ervaring in het bouwen van bruggen tussen technische en sociale disciplines.

Jelle Niemantsverdriet is National Security Officer bij Microsoft en leider op het gebied van ‘cybersecurity’ met meer dan 15 jaar ervaring op zowel technische als strategische gebieden. Hij heeft een grote interesse in het vereenvoudigen van beveiliging.

Michel Klein is Associate Professor Social AI aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en Statenlid voor de ChristenUnie in de Provincie Noord-Holland. Hij is voorzitter van de werkgroep van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie die de “Digitaliseringsvisie” heeft geschreven.

Kimberly Friesen is advocaat bij The Data Lawyers en mede-oprichter van de Jonge Privacy Advocaten Nederland. Ze staat Nederlandse en internationale cliënten bij met uiteenlopende zaken op het gebied van gegevensbescherming en IT-recht.

Dit programma is ontwikkeld door
Folkert Lodewijks
Programmamaker
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartner