Voor je ontwikkeling is het belangrijk om oa toegang te hebben tot diverse vormen van kunst en cultuur. Dit helpt niet alleen met het opwekken van interesse hierin, maar geeft jongeren en scholieren ook de kans zich hierin te kunnen doorontwikkelen. De vraag is in hoeverre vormen van kunst en cultuur voldoende toegankelijk zijn voor diverse groepen en scholen. Naast algemene ontwikkeling kan kunst & cultuur ook gebruikt worden om thema’s als racisme en discriminatie en koloniale geschiedenissen bespreekbaar te maken op scholen. Tijdens het programma gaan we in gesprek over het belang van kunst & cultuur voor jeugd en de rol die het tevens ook kan spelen op scholen om onderling begrip en kennis over thema’s als racisme te bevorderen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Podcast

Luister hier ook de podcast die we in het teken van de Week Tegen Racisme maakten met Raissa Biekman en Ewout van den Berg.


Luister- en abonneer ook via Apple Podcasts en Spotify.

Dit programma is ontwikkeld door
Max de Ploeg
Programmamaker Inclusieve Stad en Projectleider Week Tegen Racisme
Mediapartner
ProgrammareeksWeek Tegen Racisme 2021

Pakhuis de Zwijger en Comité 21 maart organiseren van 15 t/m 19 maart 2021 de derde editie van de jaarlijkse Week Tegen Racisme (WTR), een programma in aanloop naar de landelijke Demonstratie Tegen Racisme. De WTR biedt een interdisciplinair programma vol theater, film, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Hierbij werken we samen met kunstenaars in allerlei disciplines, maatschappelijke organisaties en stadmakers. Tijdens het festival agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie, zo behandelen we onder meer politiek, onderwijs, vluchtelingen-vraagstukken en klimaatracisme. Dit jaar zal deze geheel online plaatsvinden middels LIVECAST.