De derde maandag van januari staat bekend als Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar. Inmiddels is het algemeen geaccepteerd dat dit niet écht zo is, maar last hebben van somberheid tijdens de wintermaanden is niet gek. De korte en donkere dagen kunnen van invloed zijn op je stemming, geheugen, slaap en eetlust. Wij helpen je graag door deze winterdip heen met een journaling-workshop gegeven door orthopedagoog & dichter Maame Hammond: The Journal Club. De skills die je opdoet kun je natuurlijk ook de rest van het jaar gebruiken. Meedoen? Reserveer een plekje via de RESERVEER-knop bovenaan de pagina.

Locatie: New Metropolis Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 LH Amsterdam).

 

Met in dit programma
Maame Hammond
Trainer en ontwikkelaar, orthopedagoog, dichter
Jij
Meld je aan via de RESERVEER knop bovenaan de pagina!
Wat gaan we doen?
18:45 - 19:00 uur

Inloop met soepje & brood.

19:00 - 20:30 uur

Journaling-workshop met Maame. Je krijgt van Maame in totaal vier journal prompts om telkens gedurende 10-15 minuten mee aan de slag te gaan. Na elke opdracht is er kort een moment om iets te delen met de groep (of niet).

20:30 - 21:00 uur

Afsluiten & uitloop.

Over de host

Maame Hammond is afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie heeft zij gewerkt als teamleider Jeugd bij een organisatie in Utrecht, werkte zij als therapeut en momenteel is zij werkzaam in het onderwijs. De rode draad door haar werk heen is het bieden van veiligheid waarbinnen kinderen, jongeren en (jong)volwassenen vanuit vertrouwen hun weg vinden door het dagelijkse leven en alles wat daarbij hoort.

ProgrammareeksJong Amsterdam

Hoe is het om in Amsterdam op te groeien? Wie zijn ‘de Amsterdamse jongeren’? Wat willen ze? Kan Amsterdam brengen wat deze jongeren nodig hebben? We nodigen jongeren en jongerenorganisaties uit om in gesprek te gaan over wat de stad Amsterdam jongeren te bieden heeft.