Kunst en cultuur stoppen niet als de klok twaalf slaat. Juist in de nacht staan vernieuwers op, vind je innovatieve kunstvormen en kom je (sub)culturen tegen die overdag onzichtbaar lijken. Amsterdam is in de jaren 90 wereldwijd bekend geworden als het epicentrum voor de internationale dance scène. Hoe doet de stad het nu? En hoe houden we onze goede naam in stand? Veel grootheden hebben ooit in Amsterdamse clubs gepionierd. Hoe zit het met het opkomende talent van dit moment? Worden zij klaargestoomd voor een internationale carrière? En hoe zit het met grootschalige evenementen die een aanwas aan dance-toeristen brengen? Gaan we door corona lokaler boeken of blijven we een internationale stad van de nacht? Gemeente Amsterdam werkt aan een visie op nachtcultuur en wil daarom deze vragen, samen met nachtprofessionals en andere betrokkenen, verkennen aan de hand van een serie gesprekken. Dit gesprek is het derde in de reeks en zal net als de andere edities dienen als directe input voor de nachtvisie.

Tijdens dit derde gesprek ‘Internationale stad van de nacht’, onder leiding van Mirik Milan, bespreken de plek van Amsterdam in de internationale nightlife scene. We gaan in op onderwerpen als toerisme, grote evenementen en internationale uitwisseling. Dit gesprek en de andere drie gesprekken, zullen als directe input voor de Nachtvisie dienen.

Onderaan deze pagina vind je de link naar de eerste twee gesprekken, die plaatsvonden in december 2020 en januari 2021. Vind jij dat je bij dit gesprek, of een van de andere gesprekken moet zijn, mail ons dan via [email protected].

Over de sprekers

Touria Meliani bestuurster en politica van GroenLinks. Sinds 30 mei 2018 is zij wethouder van de gemeente Amsterdam met in haar portefeuille Kunst en Cultuur en Digitale Stad, Personeel en Organisatie, Dienstverlening, Vastgoed, Archeologie, Monumenten en het stadsdeel Nieuw-West. Daarnaast is zij bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Meliani studeerde culturele maatschappelijke vorming aan de Hogeschool van Amsterdam en was tot 2018 tien jaar werkzaam bij de Tolhuistuin, waarvan de laatste zes jaar als algemeen directeur.

Duncan Stutterheim
is een cultureel ondernemer uit Amsterdam. Hij maakte naam met zijn bedrijf ID&T: de organisatie achter wereldberoemde evenementen als Thunderdome, Mysteryland en Sensation. De laatste jaren heeft hij zijn energie vooral gestoken in culturele landmarks in Amsterdam als de A’DAM-toren en de Westergasfabriek.

Chiara Silvestrin is booking agent en oprichter van IN UNISON. Ze vertegenwoordigen zowel lokale als internationale artiesten met in hun roster onder andere Kléo en Mark Seven.

Meindert Kennis
is co-directeur van Amsterdam Dance Event. Meindert heeft een achtgrond als online marketing & merkstrateeg en is voormalig CMO van Spinnin ‘Records.

Jan-Willem van de Ven is de andere co – directeur van Amsterdam Dance Event. Hij is een ervaren creatieve strateeg & verbinder met een geschiedenis in de internationale evenementen-industrie.

Bradley Zero is een DJ uit de UK. Altijd op zoek naar nieuwe geluiden en met een steeds groter wordende vinyl-collectie, reist hij over de hele wereld om dansvloeren te vullen.

Lutz Leichsenring is de medeoprichter van VibeLab en een van ’s werelds meest toonaangevende autoriteiten op het gebied van de bescherming van nachteconomie, -gemeenschap en -cultuur.

William Djoko is een Nederlandse DJ met internationale faam. Van resident DJ bij de legendarische Amsterdamse club Trouw tot een vaste klant achter de decks op hoog aangeschreven festivals en clubavonden over de hele wereld.

Ellen Evers is de kersverse nieuwe Festival Director van DGTL. Bij dit internationale festival wordt er naar eigen zeggen altijd gestreefd naar een balans tussen toonaangevende namen, nieuw talent en spannende lokale ontdekkingen in de wereld van kunst en muziek.

 

Mediapartners