De uitdagingen waar we voor staan, zijn immens. We kunnen het alleen oplossen door dingen fundamenteel anders te doen, innovatie dus. Niet alleen door bestaande partijen, maar ook door startups en andere nieuwkomers. Nieuwe technieken zijn daarin essentieel. Daarmee kunnen we zorgen dat mensen anders met energie omgaan en veel beter onze grondstofstromen plannen. In de afgelopen tijd zijn deze verandering erg snel gegaan. Wat willen we hiervan behouden? En hoe zorgen we dat innovatie echt waarde toevoegt en bijdraagt aan een leefbare bruisende stad voor iedereen? Hoe zorgen we dat we tijdig de goede nieuwe ideeën spotten en groot maken?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Tijdens dit programma gaan we op zoek naar innovatie in de metropoolregio Amsterdam. Daarom spreken we met drie ondernemers die nu actief werken aan een groene, leefbare en circulaire metropool.

Local2Local (http://www.local2local.nl) is een korte voedselketenonderneming die het lokale en regionale voedselaanbod verbindt aan de zakelijke- en consumentenmarkt. Dit doen zij zelf, maar ook door andere voedselinitiatieven aan te haken. Zij doen dit door een intensieve samenwerking met boerencollectieven, zorg- en onderwijsinstellingen, overheden, cateringbedrijven en maatschappelijke organisaties.

FastFeetGrinded (https://fastfeetgrinded.eu) zamelt gebruikte schoenen in, verpulvert en scheidt ze in een lokale fabriek en levert het granulaat als grondstof aan producenten van speeltuinen, buitensportvelden, atletiekbanen én sportschoenen. Sporten en spelen “op” je oude schoenen en actief bijdragen aan een circulaire economie. Run, Return, Recycle.

Space&Matter (https://www.spaceandmatter.nl) heeft meer dan 12 jaar ervaring in circulaire gebiedsontwikkeling en architectuur. Het is hun missie om in 2030 1 miljoen m2 gebouwde omgeving te (doen) realiseren binnen de principes van de Doughnut Economie en daarnaast 1 miljoen m2 nieuwe wilde natuur te ontwikkelen. Door circulair ontwerpen, bottom-up ontwikkeling, biobased modulair bouwen, vertical farming en nieuwe natuurontwikkeling met elkaar te verbinden, kan een geïntegreerde aanpak worden aangeboden en kunnen de hoge ambities worden waargemaakt.

Dit programma gaat over
Partners
Mediapartner