AI vraagt om leiderschap. Omdat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden op het gebied van ethiek, wetgeving en hoe AI ons werk verandert. Daarbij stelt kunstmatige intelligentie organisaties voor belangrijke keuzes. Hoe balanceren ze tussen FOMO en innovatie, tussen kans en risico, tussen ethiek en economische winst en tussen veilig en snel AI implementeren? En bovenal: wat vraagt dat van leiders? En hoe kunnen leiders, bestuurders en managers AI inzetten in hun dagelijkse werk? Hoe maak je zinnig AI-beleid? Dat zijn de vragen die centraal staan in ‘AI en leiderschap’, een boek dat auteur Aaron Mirck op 4 juni lanceert. onder







De een zegt dat artificiële intelligentie (AI) het einde van de mensheid kan betekenen, de ander zegt dat de mens straks niet meer zonder kan. Maar hoe zit het nou echt met AI? Dat ontdek je in ‘AI, voorbij de hype’.
Wat te doen als je kind tien uur schermtijd heeft per dag? Is het oké om een date uitgebreid te googlen? Hoe wijs je collega’s op de online etiquette? Is het handig om al je kwaaltjes te googlen? Dat ontdek je in 'Niet appen tijdens het eten', een handige en grappige gids voor iedereen die struikelt over de ongeschreven regels in het digitale tijdperk.
Als lands eerste ‘tech-dichter’ schetst Mirck een Black Mirror-achtige werkelijkheid in zijn dichtbundel ‘Dit algoritme deugt niet’. Waar houdt technologie op en begint menselijkheid? Maakt autonomie plaats voor vooruitgang?