Global Trends
Amsterdamse première

Een democratische avond voor bijna iedereen (UITVERKOCHT)

Deze voorstelling is uitverkocht, maar u kunt nog wel kaarten krijgen voor de voorstelling van vrijdag 18 oktober.
Toegang vanaf € 10
woensdag 16 okt 2019, 20.00
wo 16 okt 2019, 20.00
Grote zaal

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe? Een fijne en dynamische bijeenkomst waarbij we u meenemen in ons onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. We geven niet alleen een analyse maar zoeken ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden. De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij u zelf kunt kiezen of u deelneemt aan het onderzoek of dat u liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt.

Deze onderzoeksperformance is onderdeel van het multidisciplinaire project In Search of Democracy 3.0. Lucas de Man bracht eerder zijn voorstellingen In Search of Europe en De Man in Azië in Pakhuis de Zwijger.

Wij, Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel, gaan op reis door Europa met een nieuw project: In Search of Democracy 3.0 (Op Zoek naar Democratie 3.0). Samen met lokale partners en burgers doen we onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst. In Search of Democracy 3.0 bestaat uit een interactieve live performance, een documentaireserie, een lezing en een online kennisplatform.

Credits:
Van/met Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Piet Menu, Niels Kuiters, Jasper van den Berg, Eva Meijering en Saar Vandenberghe.

Spel:
Lucas de Man, Saar Vandenberghe en Niels Kuiters

© Nico Kroon

Lucas De Man
Lucas De Man (Roeselare, 1982) is regisseur bij Het Zuidelijk Toneel, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros).

Lucas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid energie die in alle richtingen stroomt: hij maakt theatervoorstellingen, beeldende kunstinstallaties, performances en projecten die buiten de disciplines treden.

Hij verwondert, verstrooit, verbaast, verwart. Het doel is te komen tot een ont-moeting: een moment van niet moeten, een moment waarin je als mens jezelf mag zijn.

Toegang vanaf € 10
woensdag 16 okt 2019, 20.00
Grote zaal