In het teken van de werkconferentie Coöperatieven maken de stad, delen verschillende coöperatieve initiatiefnemers uit stad en land hun verhalen, inzichten en ervaringen. Tijdens deze LIVECAST staat de praktijk van voedsel- en zorgcoöperatieven centraal: waarom kozen deze initiatiefnemers ervoor om zichzelf als coöperatief te organiseren? Wat voor meerwaarde biedt het hen en hun gemeenschap? Tegen welke uitdagingen lopen ze aan, en wat kunnen ze van elkaar leren? Een gesprek vanuit de praktijk over het heden én de toekomst van de coöperatieve beweging.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Let op: ivm de huidige corona maatregelingen gaat de conferentie door in een LIVECAST format.

Dit programma is te volgen via de livestream op www.dezwijger.nl/live, en je kan actief meepraten via Zoom.

Klik hier om deel te nemen via Zoom.

Wil je netwerken met andere mensen uit het publiek?
Klik hier voor het online commons café

DossierCoöperatieven maken de stad
Group 5 Bloeiend
  • Harry Wesseling is bestuurder bij Herenboeren Nederland en Herenboer Zaanstreek. Hij houdt zich bezig met wat voedselcoöperaties betekenen voor het welzijn van mensen.
  • Jan Smelik is ooit begonnen als vrijwilliger bij zorgcoöperatie Austerlitz en brengt nu bij Nederland Zorgt Voor Elkaar de zorgzame gemeenschappen in Nederland in kaart, en biedt ondersteuning aan organisaties die zorg voor elkaar als doelstelling hebben.
  • Bas van Goor is bestuurslid bij Land van Ons, een coöperatie die landbouwgrond koopt dat en dat natuurvriendelijk beheert.
  • Marlou Kremer is voorzitter bij zorgcoöperatie Hoogeloon. Het doel van de coöperatie is dat oudere mensen in Hoogeloon kunnen blijven wonen, ook als zij intensievere zorg nodig hebben.

Online werkconferentie “Coöperatieven maken de stad”

Op maandag 17 januari 2022 (16-22 uur) verkennen we in verschillende LIVECAST sessies, online brainstorms en plenaire programma’s de potentie van de coöperatieve beweging in de stad en land. Luister, kijk en praat online mee tijdens de werkconferentie Coöperatieven maken de stad.

 

ProgrammareeksCoöperatieven maken de stad

Samen met bewoners, onderzoekers, ambtenaren en politici, verkennen we op 17 januari 2022 de potentie van de coöperatieve beweging in de stad en land.