Creatieve Industrie
Impact Studio 3

De talkshow over impactvol design

Hoe kan design bijdragen aan de samenleving van morgen?
donderdag 25 feb, 18.30
do 25 feb, 18.30
Online via LIVECAST

Hoe kan design bijdragen aan de samenleving van morgen? Welke oplossingen biedt creativiteit als het gaat om vraagstukken als duurzaamheid en inclusiviteit? In de talkshow Impact Studio praten we met ontwerpers, designers, architecten en overige makers die zich toeleggen op een betere toekomst, met een toespitsing op duurzaamheid, diversiteit en dataficering. In deze aflevering praten we onder andere over zonne-energie en - zoals iedere aflevering - over een impactvolle uitvinding uit de geschiedenis.

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele button.

Bekijk de LIVECAST

Marjan van Aubel is een bekroonde zonne-ontwerper wiens innovatieve praktijk zich uitstrekt op het gebied van duurzaamheid, design en technologie. Van het werken met uitbreidbare materialen tot het thuis integreren van zonnecellen die het fotosyntheseproces in planten nabootsen; ze voegt een dubbele functie toe aan objecten en zet ze aan het werk. Door haar praktijk streeft ze ernaar onze huidige relatie met zonnetechnologie opnieuw te definiëren en de overgang naar alomtegenwoordigheid te versnellen.

Iedereen ziet dat de wereld beter kan. Dat er dingen anders moeten, slimmer. Word jij daar ook niet ongeduldig van? Alain Dujardin wel,  daarom pakt hij met zijn bedrijf Greenberry graag maatschappelijk complexe vraagstukken op. Greenberry maakt het enthousiast om samen met jou, andere mensen, experts en partners aan de slag te gaan. Om digitaal design te maken waar iedereen een beetje beter van wordt. Bijvoorbeeld voor de jeugdzorg, medische wereld of duurzame opdrachtgevers.

Sachi Tungare is a Mumbai based, freshly graduated, multidisciplinary designer. Her design practice lies in bringing together the human and humane; in tying the threads of human needs and vulnerability with wellbeing. Her focus lies on investigating the context, uncovering its layers of complexities and nuances. Sachi likes thinking with her hands and exploring different media to convey the notion. At the moment, she is particularly interested in tapping into waste streams, based on the theory of circular economy and exploring their materiality qualities as potential alternative material. She likes to think that design is her way of doing her bit for the planet.

Ontwerper en professor Paul Mijksenaar neemt ons iedere twee weken mee in het item Uitvinding van de WeekWat zijn impactvolle ontwerpen uit de geschiedenis? Welk design gebruiken wij dagelijks zonder er bij stil te staan? Een minicollege vanuit zijn huiskamer.

donderdag 25 feb, 18.30
Online via LIVECAST