Global Trends

Het Weefsel der Mensheid

Carlijn Kingma & Rutger Bregman in gesprek over verhalen, verbeelding, utopieën en de essentie van de mens.
woensdag 4 nov 2020, 20.30
wo 4 nov 2020, 20.30
Online via LIVECAST

Één jaar geleden sloegen cartograaf Carlijn Kingma en historicus Rutger Bregman de handen ineen. Het resultaat? Een minutieus gedetailleerde zwart-wit tekening van 1,5 meter breed. Een routekaart, die inzicht biedt in het verleden én het heden van de mensheid, en daarnaast vergezichten schets voor de toekomst. Bregman zijn boek 'De meeste mensen deugen' was het vertrekpunt voor de kaart waar Kingma 12 maanden aan werkte. Wat is de kracht van de combinatie kunst en onderzoek, tekst en tekening? Waarom moeten we nieuwe verhalen verbeelden? En wat voor toekomst gaat de mensheid tegemoet?

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

Over de sprekers

  • Carlijn Kingma (1991) studeerde bouwkunde, maar is een alternatief soort architect geworden: een cartograaf, maker van kaarten. Voor het grote project Cartografie van de maatschappij, maakte ze eerder al verschillende kaarten. Aan haar nieuwste werk heeft ze 1 jaar gewerkt, Het weefsel der mensheid. Hiervoor trok ze op met historicus Rutger Bregman, auteur van het boek De meeste mensen deugen. Een overzicht van haar werk is momenteel te zien in Rijksmuseum Twenthe.

  • Rutger Bregman (1988) is historicus en schrijft over filosofie, geschiedenis en economie voor onder andere De Correspondent, nrc.next, de Volkskrant, De Groene Amsterdammer, The Washington Post en The Guardian. Hij publiceerde vijf boeken: Met de kennis van toen (2012), De geschiedenis van de vooruitgang (2013), Gratis geld voor iedereen (2014), Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers (met Jesse Frederik, 2015) en De meeste mensen deugen (2019).

woensdag 4 nov 2020, 20.30
Online via LIVECAST