De Amsterdamse Klas, Meesters met Dromen en Pakhuis de Zwijger presenteren: het Amsterdamse Lerarencafé! Want leraren, het is tijd om elkaar weer te ontmoeten!
Deze keer is het thema: het moeilijke gesprek over inclusiviteit. Want op scholen werken mensen met verschillende achtergronden, dromen en wensen, die iedere dag met elkaar leren en samenleven. Normen, waarden, opvattingen en verwachtingen kunnen van elkaar verschillen en soms ook botsen. Dit kan zorgen voor spanningen en lastige situaties op school en in de lerarenkamer.
De Participatiepraktijk neemt ons mee in hoe je daar als docent mee om gaat en geeft ons concrete handvatten. Ook gaan we samen in gesprek hoe je er zelf voor kan zorgen dat op jouw school een veilige, open en inclusieve samenleving ontstaat. Daarnaast zijn er ook leraren aanwezig die delen hoe zij daar mee omgaan binnen de school.
Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
Wat kan je verwachten?
19.00 uur - Inloop

Leraren ontmoeten elkaar, gaan op een leuke manier met elkaar in gesprek over hoe je dat moeilijke gesprek in de school aan kan gaan.
Voor de deelnemende leraren is een maaltijdsoep beschikbaar.

20.00 uur - Start inhoudelijk programma

De school is een minisamenleving op zich. Er lopen ontzettend veel verschillende mensen rond, met andere achtergronden, waarden en wensen. Zo komt de ParticipatiePraktijk langs om tips te geven waarbij leerlingen, leraren, onderwijsondersteunend personeel en directeuren met elkaar in gesprek gaan over dagelijkse dillema’s en moeilijke onderwerpen op het gebied van diversiteit en inclusie.
>> Ook kan je zelf achter het schoolbankje plaats nemen om een onderwerp aan te dragen.

21.00 uur - Tijd voor het cafe

Praat onder het genot van een drankje na in het café.

Wil jij meepraten?

Ben jij een Amsterdamse leraar en wil je vanaf de schoolbank een inspirerend verhaal uit de klas delen? Laat het ons weten: we geven je graag een plek!

Klik hier om een mailtje naar Lisa te sturen.

Wat vind jij moeilijke thema’s?

Laat hieronder anoniem achter waar jij wel eens tegenaan loopt op de school.

ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.