De Amsterdamse Klas, Meesters met Dromen en Pakhuis de Zwijger presenteren: het Amsterdamse Lerarencafé! Want leraren, het is tijd om elkaar weer te ontmoeten. Dit keer in samenwerking met Talk of the Town – een maandelijkse talkshow die licht werpt op stedelijke ontwikkelingen in Amsterdam.

Deze keer geven we aandacht aan een gezamenlijk thema: het lerarentekort. In de grote steden is het lerarentekort in basis-, voorgezet- en middelbaar (beroeps)onderwijs het grootst. Te dure woningen, minder aanwas en veel ouderen gaan met pensioen: er zijn meerdere oorzaken voor dit tekort. Hoe gaat de gemeente Amsterdam hier mee om? Welke creatieve oplossingen zijn er om het lerarentekort tegen te gaan? En het belangrijkste: wat heeft de Amsterdamse leraar nodig om leraar te blijven? Tijdens deze avond gaan we hierover in gesprek met leraren en experts. Praat jij mee?

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Wat kan je verwachten?
19:00 Inloop

Leraar ontmoet elkaar, ga in gesprek en leer elkaar weer kennen.
Voor de deelnemende leraren is een maaltijdsoep beschikbaar.

20.00 Start inhoudelijk programma

We gaan in gesprek over het leraarschap in Amsterdam, er zal een leraar plaats nemen achter de “schoolbank”, er is ruimte om input te delen van wat jij graag zou willen leren of bespreken in het lerarencafé.

21.00 Tijd voor het café

Praat onder het genot van een drankje na in het café.

ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.