Jaarlijks trekken miljoenen vogels heen en weer tussen hun noordelijke broedgebieden en overwinterplekken in het zuiden. Veel van deze trekvogels maken op een bepaalde manier gebruik van het Nederlandse landschap. Welke rol spelen het Noord-Hollandse polderlandschap en natuurgebieden in de vogeltrek? Welke gebieden doen de vogels aan op hun weg naar het zuiden en waar overwinteren ze? Hoe staan al die verschillende gebieden ervoor? En hoe ziet de toekomst van vogeltrek er uit met alle gevolgen van klimaatverandering aan de horizon? We spreken er over in deze aflevering van Groen Verbonden.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierGroen Verbonden
Fill 175 Groen
Dit programma is ontwikkeld door
Lisan Klop
Programmamaker Ruimtelijke Stad
In samenwerking met
Nico Jonker
Ecoloog, provincie Noord-Holland
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
ProgrammareeksGroen Verbonden

Eigenlijk gaat het niet goed met de natuur rond Amsterdam en in de rest van Noord-Holland. De biodiversiteit staat onderdruk, het Noordzeekanaal wordt steeds zouter en onze omgeving blijft verstedelijken. Hoe kunnen we dit tij keren en waarom is dit zo belangrijk? Daarover gaat deze miniserie, gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.