De Stad

Green Deal circulair textiel

Hoe de metropoolregio Amsterdam gezamenlijk de strijd aangaat tegen de kledingberg.
Morgen, 18.30
Morgen, 18.30
Online via LIVECAST
Volg dit programma via de LIVECAST

Elk jaar belanden miljoenen kilo's kleding in de prullenbak en worden verbrand. De Metropoolregio Amsterdam gaat daar wat aan doen. Lokale overheden, afvalverwerkers, de textielindustrie, retailers en wetenschappers slaan de handen ineen om samen tot minder textielafval te komen en kleding met meer gerecycled materiaal te maken. Hoe komen zij tot een gezamenlijke visie, welke afspraken en mijlpalen horen daarbij en hoe zorgen ze dat iedereen zich hieraan houdt? Van een nieuw innovatie- en reparatiecentrum en kledinginzameling in winkels tot een bewustwordingscampagne en educatie; hoor alles over de Green Deal circulair textiel en geef als je wilt jouw reactie.

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

Over de Green Deal Circulair Textiel
Op 2 december spreekt burgemeester Femke Halsema van Amsterdam de State of the Region uit waarbij verschillende “Green Deals” worden aangekondigd om met de metropoolregio Amsterdam duurzaam uit de crisis te komen. Een dag later duiken wij dieper in op één van deze deals; die rond circulair textiel.

Met Claire Teurlings (Amsterdam Economic Board), Stef le Fèvre (gemeente Amsterdam) en Marten Boels (Metropoolregio Amsterdam) zitten de drie bestuurlijke partijen aan tafel die de deal ondersteunen. Daarnaast spreken we via Zoom met Ellen Mensink (Loop.a life), een pionier op het gebied van wol-recycling en met Roger Gerards, directeur van de meesteropleiding coupeur, met wie we het belang van vakmanschap binnen de circulaire economie bespreken. Namens het Europese project REFLOW, partner in deze reeks, geeft Roosmarie Ruigrok duiding over de verschillende onderdelen van de deal en de verschillende activiteiten die al in de regio plaatsvinden.

Daarnaast is er tijd voor jouw vragen over de green deal en jouw suggesties om het daadwerkelijk tot een succes te maken.

Podcast

Beluister ook de podcast die we met James Veenhoff maakten over het hergebruik van katoen binnen de denim-industrie (in het Engels).

Luister en abonneer ook via Apple Podcasts of Spotify.

Morgen, 18.30
Online via LIVECAST
Reserveer