Global Trends

Goed Geld Verdienen

Met schrijver Anand Giridharadas in gesprek over het veranderen van de wereld met big business.
This event is in English
Thursday 17 Oct 2019, 20.00
do 17 okt 2019, 20.00
IJ Zaal

Niet het grote geld, maar de maatschappij veranderen lijkt het nieuwe credo van de grote bedrijven. Van Patagonia, waarvan een deel van de winst naar natuurbehoud gaat tot Apple, die pleit voor een inclusievere wereld waarin minder moet worden geconsumeerd. In hoeverre is dit menens? Of hebben we het over marketing? De maatschappij veranderen, hoe moet dat ook eigenlijk? Doe je dat het beste vanuit bestaande systemen of moet je juist af van deze systemen die de status qua in stand lijken te houden? In gesprek met Anand Giridharadas, auteur van het boek 'Waarom de superrijken de wereld niet zullen veranderen', Linda Moerland & Tim Polaszek van Extinction Rebellion, Marian Spier van TedxWomen en Kees Klomp van Purpose People Practice.

Met in dit programma onder anderen

Anand Giridharadas
Schrijver Winners Take All en redacteur bij TIME
Marian Spier
Founder TEDxAmsterdamWomen
Kees Klomp
Initiatiefnemer Purpose People, schrijver en Boedist
Linda Moerland
Extinction Rebellion
Tim Polaszek
Extinction Rebellion

Met deze avond onder andere:

Marian Spier is sociaal ondernemer, consultant en oprichter van TEDxAmsterdamWomen en FEM-START. Laatstgenoemde is een programma dat door vrouwen in het leven geroepen start-ups helpt te accelereren. Spier heeft een achtergrond in communicatie en hoger onderwijs. Momenteel focust zij zich op projecten die een sociale impact hebben en zijhoudt zich bezig met inclusie en diversiteit.

Kees Klomp schrijft dat hij op dit moment maar een doel voor ogen heeft: “De betekenis economie in Nederland aanjagen”. Kees is initiatiefnemer van het content-platform PurposePeople, schrijver en boeddhist. Hij zet graag zijn kennis en kunde op het gebied van bedrijfsontwikkeling in om zingeving terug te brengen in het bedrijfsleven. Zo spoort hij bedrijven aan om echt met duurzaamheid aan de gang te gaan en duurzaamheid niet tot een marketingtruc te laten vervallen.

Linda Moerland & Tim Polaszek van Extinction Rebellion. Deze actiegroep bezette vorige week de Stadhouderskade om zo aandacht te vragen voor het klimaat. Zij benadrukken dat de urgentie zo groot is op dit moment om iets aan het klimaat te doen, dat men niet langer stil kan zitten: De overheid moet met strenge maatregelen komen. Hoe de economie en industrie in Nederland nu te werk gaat, is niet genoeg om de klimaatakkoorden te halen, noch om te voorkomen dat de aarde teveel opwarmt. Zo eist de actiegroep bijvoorbeeld dat Nederland tegen 2025 CO2 neutraal moet zijn.

 

Het programma zal in het engels plaats vinden/The program will take place in English.

This event is in English
Thursday 17 Oct 2019, 20.00
IJ Zaal
These 169 people attended