Zuidoost kent een rijk en gevarieerd aanbod aan winkels, restaurants, culturele instellingen en bedrijven die het karakter van het stadsdeel bepalen. Ook de ondernemers in Zuidoost dragen hun steentje bij aan een duurzaam stadsdeel. Zij spelen een grote rol in de verduurzaming van de stad vanwege de vele producten die zij inkopen en verkopen, maar zij kunnen ook stappen zetten door bijvoorbeeld duurzaam om te gaan met hun afval, hun bedrijfsgebouw te verduurzamen en bij de buurt betrokken te zijn. We nodigen in dit programma een aantal ondernemers uit om te laten zien hoe zij op een slimme manier verduurzamen, maar bespreken ook de problemen waar zij tegenaan lopen. We maken deze avond concreet wat de ondernemers van Zuidoost kunnen doen voor een duurzaam stadsdeel en hoe zij hierbij ondersteund kunnen worden.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Met verschillende ondernemers, van een kledingwinkel tot bouwplaats, bespreken we de uitdagingen en kansen van duurzaam ondernemen.

We beginnen met Regine Kamerling (Kitchen for Fashion), Valentijn Klap (Restaurant Elixer), India Rose Klap (Voorbeeldige Voedseltuin) en Esther Kransen (Stonecycling) die over hun duurzame ondernemingen vertellen en waarom deze belangrijk zijn voor Zuidoost. We bespreken de risico’s van duurzaam ondernemerschap: Hoe zorg je voor genoeg inkomsten terwijl je ook je steentje bijdraagt aan de planeet? We zoeken naar handvaten om duurzaam ondernemen voor iedereen toegankelijk te maken.

Vervolgens vertellen Michael Ferdinandus (Bijgein) en Susanne van der Mark (Dura Vermeer) over hun ondernemingen. Ondanks de verschillen in grootte en doelen, zoeken we naar overeenkomsten tussen deze ondernemingen en lessen die we uit beide ervaringen kunnen putten.

Daarna openen we de zaal om ervaringen uit te wisselen en te zoeken naar concrete manieren waarop duurzaamheid niet een risico maar een kans wordt. Waar kunnen deze ondernemers ondersteuning gebruiken?

Tenslotte vat stadsdeelbestuurder Dirk de Jager de avond samen en geeft zijn visie het duurzame ondernemersklimaat in de komende jaren.