Het eten van lokale producten, je huis isoleren of groene stroom gebruiken: allemaal beter voor onze planeet. Maar helaas kan niet iedereen zich dit veroorloven. Een duurzaam Zuidoost moet ook betaalbaar zijn voor al haar bewoners en zo zijn verschillende lokale initiatieven bezig met het aanbieden van gezonde lokale producten voor een lage prijs om een duurzame levensstijl voor iedereen mogelijk te maken. We nodigen deze avond een aantal initiatieven uit om over hun werk te praten. Hoe reageren de mensen erop, waar lopen ze nog tegenaan en kunnen we dit ook op grote schaal toepassen? Meld je aan en kom naar dit programma of kijk online mee!

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

We beginnen de avond met een gesprek over hoe we duurzaam wonen toegankelijk kunnen maken. Martin Jas-Mögling (Projectcoördinator duurzaamheid bij de Groene Hub) vertelt over zijn Quickfix programma waarbij mensen makkelijk geld kunnen besparen op hun energierekening en Baudouin Knaapen (Stichting !WOON) vertelt over simpele initiatieven waarmee mensen duurzamer bezig kunnen zijn. Talita Keerveld (bewoner Venserpolder en lid Stadsdeelcommissie Zuidoost) legt uit hoe we alle mensen in Zuidoost kunnen bereiken.

Vervolgens zit Talita aan tafel met Leila Azzam (Stichting Carabic) en Petra Boevé (Kledingruiltas Zuidoost) over hoe ook mensen die minder te besteden hebben bereikt kunnen worden in de ambitie om te verduurzamen.

Uiteindelijk gaan we met z’n allen samen met Dirk de Jager (Stadsdeelbestuurder Zuidoost) in gesprek om ervaringen te delen en een aantal concrete adviezen op te halen hoe we iedereen bereid en gemotiveerd maken om mee te helpen met de verduurzaming.