De Stad
Urban religion 2

Genetic Choir presenteert (Non)Corpus:God

Beleef het concert '(Non)-Corpus: God' vanuit islamitisch, christelijk of seculier perspectief. Na afloop gaan we in gesprek: hoe kan de stem Amsterdam verbinden?
woensdag 20 nov 2019, 20.00
wo 20 nov 2019, 20.00
Grote zaal

We leven in Amsterdam samen met talloze religieuze overtuigingen. De een gelooft in God, de ander in Allah en weer een ander in geen van beiden. Maar in veel gevallen is het de stem die ons verbindt. We spreken, zingen en brengen elkaar in beweging met onze stem. Maar wat is precies die ongrijpbare en verbindende ervaring van de stem? Beleef het tijdens het try-out concert (Non)-Corpus: God van Genetic Choir. Voorafgaande aan het concert kies je hoe je het concert wilt beleven: vanuit christelijk, islamitisch of seculier perspectief. Nadat je wordt meegenomen in een van deze denkbeelden, dompelen we iedereen onder in hetzelfde concert. Na afloop gaan we in gesprek: hoe kan de stem ons dichter bij elkaar brengen?

Wat gaan we doen?

We beginnen we avond met een inleiding vanuit een christelijk, seculier of islamitisch perspectief. Bezoekers kiezen welke van de drie zij willen bijwonen. Vanuit het seculiere perspectief bespreekt Sander van Maas hoe muziek ons helpt onszelf te kennen. Kunnen hedendaagse filosofie en wetenschap ons helpen begrijpen dat muziek nog altijd inspireert tot een verkenning van zelf en zijn? En waar kan deze verkenning toe leiden? Erik Heijerman geeft een introductie vanuit het christelijke perspectief. Mehmet Yamali gaat in de islamitische inleiding in op onze perceptie van geluid. Wat voor connectie maakt ons bewustzijn met wat we horen? Hoe stellen we ons voor geluid open of schermen we ons er juist van af?

Genetic Choir

In een tijd dat religieuze tradities als splijtzwam van de samenleving worden gezien ontwikkelt het Genetic Choir in Amsterdam een project dat zowel religieuze als niet- religieuze Amsterdammers bij elkaar brengt, de stem als verbindend element viert, en mensen door elkaars bril laat kijken. Hoe ervaart een gelovige moslim de stem, hoe een gelovige christen en hoe een niet-gelovige concertganger? Wanneer raakt de stem iets aan waar we geen woorden voor hebben? Dit kun je vanavond ervaren.

Bekijk hier alvast de trailer van (Non) Corpus: GOD

(Non)Corpus: God wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21. 

 

 

woensdag 20 nov 2019, 20.00
Grote zaal
Deze 86 mensen waren aanwezig