Wat verstaan we onder digitale transformatie en waar staat jouw organisatie op dat gebied? Welke nieuwe vraagstukken kom je tegen als je in wilt spelen op de kansen van digitale transformatie? Hoe ga je daar effectief mee om? In deze sessie maakt Chantal Keijsper (mede-eigenaar van trainingsbureau Injoin en directeur van Het Utrechts Archief) je wegwijs in de uitdagingen rondom digitale transformatie en digitaal leiderschap. Je gaat aan de slag met een model om de digitale volwassenheid van je organisatie in kaart te brengen en je verkent welke stappen je kunt zetten om digitaal volwassener te worden. Daarbij krijg je inzicht in wat digitaal leiderschap betekent voor jouw organisatie en krijg je tips over hoe je je leiderschap verder kunt ontwikkelen.

 

Graag horen we wat jullie van het programma vonden. VUL DE ENQUETE IN.

Meer informatie over sprekers:

Chantal Keijsper is een ervaren manager in de informatie- en erfgoedsector met een focus op samenwerking en innovatie. Ze is mede-oprichter van het Injoin Trainingsbureau voor de informatie- en erfgoedsector.

Tom De Smet is sinds 2019 algemeen directeur bij Beeld en Geluid Den Haag, een culturele start-up met een museum, programmering en workshops over de rol van media, pers en journalistiek (en burgers) in de informatievoorziening. Daarvoor was hij o.a. CIO bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum waar hij resoluut op digitalisering inzette, mediamanagement introduceerde en doelgroepen (organisatorisch en technologisch) centraal zette.

Moderator Maaike Verberk is directeur van DEN en verantwoordelijk voor het integraal beleid rondom het ondersteunen van de kunst- en erfgoedinstellingen in hun digitale transformatie. Ze zet zich in om met een breed palet aan partners de cultuursector te inspireren en om handvatten te bieden om de kansen van digitalisering te benutten. Verder is ze betrokken bij de ontwikkeling van programma’s in de DEN Academie.

Dit programma is ontwikkeld door DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering en het Amsterdams Fonds voor de Kunst en gefinancierd door de Gemeente Amsterdam.

 

 

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Maaike Verberk
Directeur DEN
ProgrammareeksBekijk nu 8 afleveringen Digitale Daadkracht

Bekijk hieronder de 8 afleveringen van de reeks Digitale Daadkracht en vergroot je kennis over digitalisering in de kunst- en cultuursector. In het voorjaar 2021 is Digitale Daadkracht een reeks kennissessies over digitalisering opgenomen. De inhoud is actueler dan ooit in een tijdperk waarin online en offline steeds vaker samenvallen. Ontdek innovatieve ontwikkelingen op het gebied van digitale kunstbeleving en online cultureel aanbod en zet stappen om je eigen digitale strategie te bouwen. DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie en het Amsterdams Fonds voor de Kunst organiseren deze kennissessies voor culturele organisaties en creatieve makers. De Gemeente Amsterdam financiert de reeks om de cultuursector te ondersteunen bij het toekomstbestendiger maken van hun werkpraktijk.