De Stad
Week van de Eenzaamheid

Digitaal Contact

Wat is de rol van technologie bij het doorbreken van eenzaamheid?
donderdag 4 okt 2018, 20.00
do 4 okt 2018, 20.00
IJ Zaal

Kan je met technologie eenzaamheid doorbreken? De mogelijkheden lijken onbeperkt, van online dating tot sociale media en videobellen tot gaming, technologie maakt het steeds makkelijker om in contact te komen en te blijven. Maar zijn jouw Facebook-vrienden ook je echte vrienden? Omdat eenzaamheid voorkomt in alle lagen van de bevolking en onder alle leeftijden bestaat dé oplossing voor iedereen niet. Samen met experts gaan wij op zoek naar kansrijke manieren om eenzaamheid tegen te gaan.

We beginnen de avond met een column van Theo van Tilburg verbonden aan de VU en een presentatie van Michaela Schonenberger van de Amsterdamse GGD.

Daarna volgen pitches van Marnix Kistemaker over KOPPL , Neiske Ritsma over Go Mingle en Sander Ritman over Aap Blog Mies en School voor Eenzijn. Dit zijn initiatieven die online én offline middelen gebruiken om eenzaamheid te doorbreken.

Hierna volgt een gesprek tussen de gasten en de zaal.

Als intermezzo zal Rebekka de Wit een scene spelen uit Heimat 3, how to build a home. Een aangrijpende voorstelling van De Nwe Tijd die op vrijdag 12 oktober in premiere gaat in de Brakke Grond.

‘De Nwe Tijd bouwt een huis voor James Wood. Voor wie? James Wood, een Engelsman die op 23 november 2016 een reactie plaatste onder een YouTube-filmpje met de titel ‘to build a home’, een melancholisch liedje over het verlangen naar een thuis. Hij schreef in die reactie dat het niet goed met hem ging, dat zijn beste vriend een jaar daarvoor zelfmoord had gepleegd…’

Zie voor meer informatie: https://www.brakkegrond.nl/agenda/de-nwe-tijd

 

donderdag 4 okt 2018, 20.00
IJ Zaal
Deze 46 mensen waren aanwezig