Betalen doen we steeds vaker digitaal. Bijvoorbeeld in de supermarkt, bij het parkeren of in de tram. Contant geld lijkt langzaam iets van het verleden te worden en met diensten als Google Pay, Apple Pay, maar ook de OVchipkaart en OVPay komen we steeds verder af te staan van de directe relatie met ons geld. Maar wat betekent dit en hoe kunnen we een goed, veilig en toegankelijk betaalsysteem garanderen voor iedereen? Een avond over de kansen en risico’s rondom digitaal betalen.
Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Dit programma is ontwikkeld door
Folkert Lodewijks
Programmamaker
Partners
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartners
ProgrammareeksTech for Society

Don’t panic! Maar kunstmatige intelligentie werkt voor de politie, de belastingdienst en op de nieuwsredacties, robots bevolken onze productielijnen en onze telefoons registreren elke stap. In de coronacrisis zijn we afhankelijker dan ooit van datacenters en elektriciteitsvoorziening, kortom de toekomst is nu. Van wie zijn deze vitale netwerken? En hebben we nog voldoende grip op de digitale wereld? In Tech for Society bevragen en onderzoeken we de impact van technologie op onze open samenleving.