Aan het begin van de Week van de Veiligheid staat Tech for Society in het teken van onze weerbaarheid tegen online criminaliteit. Hoe kunnen burgers en ondernemers zichzelf beschermen tegen deze onzichtbare dreiging? Hoe kun je slim en veilig digitaal ondernemen in deze tijd waarbij ‘online’ voor de meeste ondernemers steeds belangrijker wordt? Welke rol heeft de overheid en hoe kunnen wij samen onze stad beschermen bij het tegengaan van deze criminaliteit?

Over de sprekers:

Willem Offerhaus is Executive Vice President van KPN verantwoordelijk voor de Regiodirectie. Binnen de MRA is hij nauw betrokken bij het field lab in het Innovation Center van de Johan Cruyff Arena. Recente projecten waren de succesvolle 5G pilots voor crowd control in het Arena gebied en de aanleg van glasvezel voor Amsterdam. Willem is tevens vice voorzitter van het VNO-NCW voor de Metropool Regio Amsterdam en uit dien hoofd lid van het PVO (platvorm veilig ondernemen).

Joshua Serrão is voorzitter Task Force Digitale Veiligheid en adviseur Regionaal Operationeel Team op Innovatie, Data en Technologie bij de Gemeente Amsterdam.

Abbas Shahim is partner bij Atos Consulting, waar hij de internationale GRC-praktijk leidt. Daarnaast is hij hoogleraar IT Auditing en GRC aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Hester Diemer coördineer de samenwerking binnen het platform veilig ondernemen tussen gemeenten, ondernemersverenigingen, politie en het OM in de veiligheidsregio Amsterdam-Amstellandt.

Van 2010 tot 2020 was Steven van de Looij directeur veiligheidsregio / commandant brandweer in Noord-Holland Noord. Sinds kort is hij Chief Information and Innovation Officer bij de Veiligheidsregio / Brandweer Amsterdam-Amstelland. Tevens is hij landelijk portefeuillehouder voor Business Intelligence en Digitaleontwrichting & Cyber.

Geleyn Meijer is lid van het College van Bestuur en rector van de Hogeschool van Amsterdam. Hij stuurt de digitale vernieuwingsprogramma’s aan op de hogeschool.

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Folkert Lodewijks
Programmamaker
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Hoofd Development
Mediapartner
ProgrammareeksTech for Society

Don’t panic! Maar kunstmatige intelligentie werkt voor de politie, de belastingdienst en op de nieuwsredacties, robots bevolken onze productielijnen en onze telefoons registreren elke stap. In de coronacrisis zijn we afhankelijker dan ooit van datacenters en elektriciteitsvoorziening, kortom de toekomst is nu. Van wie zijn deze vitale netwerken? En hebben we nog voldoende grip op de digitale wereld? In Tech for Society bevragen en onderzoeken we de impact van technologie op onze open samenleving.