In de afgelopen jaren lieten miljoenen jongeren hun stem horen. Ze protesteerden voor meer woningen, beter klimaatbeleid en gelijkheid. Protest is van alle tijden, maar lijkt belangrijker dan ooit. Hoe kan dat? Hoe doe je mee? En moet je dan je tegengeluid schreeuwen op de barricade of mag je het ook tweeten? Tijdens de Nacht van de VN ontdek je hoe je zelf actie onderneemt. Want jongeren zijn niet langer de leiders van morgen, maar de leiders van vandaag!

De Nacht van de VN is hét jaarlijkse jongerenevenement over grote maatschappelijke uitdagingen en internationale samenwerking. Samen met andere bezoekers volg je sessies en workshops van lokale en internationale organisaties en leer je alles over betekenisvolle jongerenparticipatie. Daarnaast is de Nacht van de VN de plek waar de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordigers worden gekozen. Zo zorgen wij ervoor dat jij weet hoe jij je stem kan laten horen op thema’s als mensenrechten, klimaat en wonen. Thema’s die ons allemaal aangaan maar waarop jongeren nog te vaak niet worden gehoord.

Dit jaar is het thema van de Nacht van de VN: Protest! In de afgelopen jaren zijn miljoenen jongeren wereldwijd de straat opgegaan om hun stem te laten horen en verandering te eisen. Ze willen dat beleidsmakers hun verantwoordelijkheid nemen en dit niet aan toekomstige generaties laten. Dit lijkt namelijk steeds meer de realiteit. Vanuit dit startpunt trekken we het thema protest op de Nacht van de VN nog breder. We gaan met elkaar ontdekken op welke manieren jongeren allemaal in protest komen en hun stem laten horen: van straatprotesten tot sociaal-maatschappelijk ondernemerschap en van activistische kunst tot jongerenpolitiek. Met o.a. Oxfam Novib, Choice en FNV Young and United komen we op 29 oktober 2021 in protest voor én met jongeren. Zien we je daar!?

Meer informatie over onze partners en de inhoudelijke sessies en workshops volgt nog! Deuren open om 18:00 uur.

 

Dit programma is ontwikkeld door
Nationale Jeugdraad
Jongere vanuit de NJR
In samenwerking met