Voor velen van ons is het een dagelijkse realiteit om te navigeren tussen verschillende culturele lagen, die vaak overlappen en elkaar soms tegenspreken. Hoe fungeren we in deze complexe ruimte? Hoe vinden we balans tussen onze afkomst en onze gender- en seksuele identiteit? Wat vergt dit van ons? En wat zijn de positieve kanten hiervan? Kom langs, luister en ga het gesprek aan. Reserveer een plekje via de RESERVEER-knop bovenaan de pagina.

Locatie: New Metropolis Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 LH Amsterdam).

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Over deze programmareeks

Nieuw-West is een super divers stadsdeel. Hoe kunnen wij samen dit stadsdeel nog inclusiever maken? Met Stichting Prisma Groep, een stichting voor biculturele en/of islamitische LHBTQI+ personen, hosten we deze programmareeks over inclusiviteit, veiligheid, racisme en intersectionaliteit in Nieuw-West.

Over de sprekers

Jay Muller (hij/hem) is 28 jaar en woont in Amsterdam. Hij is werkzaam bij (Kick)boxing club Boogieland. Zijn passie is boksen en dit als tool gebruiken om anderen te empoweren. Sinds januari geeft Jay elk zondag gratis lessen Queerboxing. Momenteel is hij bezig om een betere (boks)coach te worden. Hij is half Surinaams en half Nederlands. Jay indentificeert zich als trans man en heeft op dit moment een heel fijne en leuke relatie met zijn partner die helemaal in Heerlen woont.

Khaddouj Barghout (1999) woont en werkt in Rotterdam als beeldend kunstenaar. Haar focus ligt momenteel op schilderen, tekenen en tattookunst. In haar werk beeldt ze thema’s uit zoals onderdrukking, bevrijding en sensualiteit. Ze portretteert conflicten tussen zuiverheid en vulgariteit, tussen gratie en verdorvenheid. Horror en lust smelten hierin samen tot uitdagende kunstwerken.

Collin Edson is presentator, theatermaker, acteur en een veelzijdig, dynamisch en multidisciplinair cabaretier. Binnen zijn werk gaat hij op zoek naar het snijvlak van de maatschappelijke en fictieve creatieve wereld. Met zijn directe spel gaat hij in gesprek met het publiek en laat hen nadenken over maatschappelijk relevante aspecten. Het overbrengen van gevoel en zijn visie staan hierin centraal. In zijn werk komt herhaaldelijk het thema LHBT voor. Collin is mede oprichter van BlackqueerTrans Resistance, SouthEast Lgbt and friends, Enkuentro en Pinkstage Bijlmer. Hij presenteert enkele jaren de Roze Kwakoe en de cafe Reality Pride stage. In 2013 kwam Collin Edson’s eerste avondvullende theatervoorstelling uit “Kompas”. In 2022 won hij de Ramses Shaffy prijs met Tata Stima tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Hoda Ibrahimi (1992) woont in Rotterdam met haar geliefde Chan en kat Ollie. Haar familie vluchtte vanuit Afghanistan naar Nederland toen zij een peuter was. Ze is Docent Engels en geeft al ruim 10 jaar les op het vmbo. Haar doel is om een veilige haven te creëren in haar klaslokaal, zodat alle leerlingen de mogelijkheid hebben om te ontsnappen uit hun thuissituatie.

Tijdens het programma

Wij willen ons tijdens deze bijeenkomst vooral richten op biculturele LHBTQI+ personen, hun vrienden en/of familieleden. Andere geïnteresseerden zijn welkom, als ze zich verre houden van racisme, islamofobie, homonationalisme, homo- en transfobie. Deze avond willen wij vooral de mogelijkheid bieden om met elkaar op een vriendelijke en respectvolle manier in gesprek te gaan.

ProgrammareeksInclusief Nieuw-West

Nieuw-West is een superdivers stadsdeel. Maar hoe inclusief is het stadsdeel? Samen met Stichting Prisma Groep, een stichting voor biculturele en/of islamitische LHBTQI+ personen, hosten we deze programmareeks over inclusiviteit, veiligheid, racisme en intersectionaliteit in Nieuw-West.