In een tijd waarin de zorgwekkende daling van leesvaardigheid onder Nederlandse jongeren een urgent probleem vormt, heeft Sofia Sabbar (Juf Soof), invalkracht in het basisonderwijs met een achtergrond in pedagogische wetenschappen, het initiatief genomen om het leesplezier in onze buurt naar nieuwe hoogten te tillen. Kom langs bij De Kinderboekenclub en ontdek samen met anderen de magie van taal. Aanmelden is gratis en kan via de RESERVEER-knop bovenaan de pagina.

De Kinderboekenclub is van 14:00 – 16:00 uur op locatie in New Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 LH Amsterdam).

Over deze sessie van De Kinderboekenclub

Deze woensdagmiddag komt schrijfster Nancy Bosmans voorlezen uit haar boek De Boebalas. Ook gaan we knutselen en zullen er lekkere Ghanese hapjes aanwezig zijn.

Neah, Ayah en Avah gaan op bezoek bij hun Ghanese oma. Tijdens het avondeten krijgen ze iets voorgeschoteld wat ze totaal niet kennen. Het ziet er zo anders uit dan wat ze thuis eten! Hun mening staat vast: dit lusten ze écht niet… Maar gelukkig heeft oma een oplossing idee. Zij kent namelijk een heel bijzonder monster: de Boebalas! Dit lieve beest neemt de kinderen mee op een proefavontuur om ze zo nieuwe smaken – en daarmee ook hun eigen cultuur – te laten ontdekken.

Na het voorlezen mag je zelf een start maken aan je eigen proefavontuur. Samen gaan wij de allermooiste proefdoos maken, waarmee je nieuwe smaken kan ontdekken door te voelen en te proeven.

We nodigen alle ouders uit om actief deel te nemen aan deze activiteit. Geniet samen van het verhaal en ontdek nieuwe smaken en proef de heerlijke Ghanese hapjes.

Over dit initiatief

In 2022, in een inspanning om het leesplezier te bevorderen, nam Sofia het voortouw bij het organiseren van onze allereerste gratis kinderboekenmarkt. De samenwerking met New Metropolis en de Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een opmerkelijk evenement gecreëerd, dat niet alleen boeken verspreidde, maar ook een bron van gemeenschapsverbinding en leesenthousiasme werd. Nu willen we graag een dieper inzicht krijgen in de specifieke behoeften en verwachtingen van ouders en jonge lezers. Daarom introduceren we met trots dit nieuwe initiatief: De Kinderboekenclub.

In samenwerking met Sofia, wordt De Kinderboekenclub de thuisbasis van leesactiviteiten die verder gaan dan het lezen alleen. Hier willen we niet alleen boeken verspreiden, maar vooral een blijvende liefde voor lezen cultiveren.

Beeld je eens in: de knusse ambiance van New Metropolis, wekelijks omgedoopt tot een rustgevende leeskamer, waar kinderen zich kunnen verliezen in de magie van taal. Met de leukste kinderboeken, gezonde snacks, zitkussens en een kalmerende muzikale omlijsting, creëren we de perfecte setting waarin lezen niet alleen een vaardigheid is, maar een waar avontuur.

Onze wekelijkse activiteiten variëren van interactieve voorleessessies en het maken van eigen stripverhalen tot workshops boekbespreking en leuke spelletjes rondom taal. Het doel is om de verbeelding van de jonge lezers te prikkelen, met de nadruk op plezier hebben met taal.

We starten de pilot met drie woensdagen en een activiteit voor alle leeftijden. Maar meer dan dat, De Kinderboekenclub biedt een unieke gelegenheid om samen met Sofia in gesprek te gaan. We willen leren over jullie zorgen, wensen en ideeën zodat we samen kunnen bouwen aan een ruimte voor leesplezier. We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen!

Alle data op een rijtje:

  • Woensdag 7 februari 2024, 14:00 – 16:00 uur – Op avontuur met de Boebalas (4+ jaar).
  • Woensdag 21 februari 2024, 14:00 – 16:00 uur – Voor de beginnende lezer (7+ jaar).
  • Zaterdag 9 maart 2024, 14:00 – 16:00 uur – Workshop eigen stripverhaal maken (9+ jaar).