De schooldag kan op allerlei manieren worden ingericht. Als we kansengelijkheid willen vergroten en gezondheidsverschillen willen terugdringen, dan is er meer nodig dan alleen taal- en rekenles. Maar hoe richt je de ideale schooldag -week dan in? Een continurooster met een gezonde lunch? Langere schooldagen met meer ruimte voor beweging, talentontwikkeling en kunst & cultuur? Of juist een vierdaagse schoolweek met een vijfde keuzemodule dag? In opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onderzoeken we in deze aflevering van het Nieuw Amsterdam Akkoord wat er dit gebied al gebeurt in Amsterdam, wat de ingrediënten zijn voor de ideale schooldag en wat er nodig is om dit mogelijk te maken.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Wil je mee praten?

Kom dan naar Zoom!

DossierNieuw Amsterdam Manifest
Dit programma is ontwikkeld door
Lisa Vlug
Programmamaker onderwijs
De moderator van dit programma is
Joline Rodermans
Moderator
ProgrammareeksNieuw Amsterdam Manifest 2022-2030

Pakhuis de Zwijger zet zich in voor een stad van, voor en door iedereen. Om te komen tot dit 'Nieuw Amsterdam' hebben we tien punten opgesteld, op basis van 20 ambities, die de rode lijn vormen voor onze blik op de stad van morgen. In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werken we deze punten verder uit. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, formuleren we het Nieuw Amsterdam Manifest, het collegeakkoord voor de komende 8 jaar. In verschillende fases werken we aan tien verschillende thematische hoofdstukken die beschrijven hoe Amsterdam zich in de komende jaren zal (moeten) ontwikkelen.