In Amsterdam Stories brengen we je op de vrijdagavond de mooiste verhalen uit de stad; van muziek tot film en van dans tot poëzie. Vanavond – in de Amsterdamse week van mentale gezondheid – verhalen over verbinding en mental health. Want gedeelde smart is halve smart. Met bijdragen van schrijver en muzikant Aafke Romeijn, ondernemer en muzikant Des Balentien, en spoken-word artiest Nourddin Douhdouh. Host Jennifer Muntslag, gaat met hen in gesprek over de helende kracht van storytelling als het om mentale gezondheid en verbinding gaat.

Wil jij jouw verhaal ook delen? Gedurende de avond is er ook ruimte voor een open mic, de selectie vind plaats via een raffle en aanmelden kan bij de ingang van de zaal!

Dit programma is onderdeel van het Gedeelde Smart Festival. Klik hier voor aanmelden en meer informatie over het hele avondprogramma.

Des Balentien is artiest, ondernemer en motivatiespreker. Haar levenspad was alles behalve makkelijk: verslaafde ouders, huiselijk geweld, alcohol & drugs, een faillissement en haar oudere broer werd in 2019 vermoord. Maar ze klimt altijd weer omhoog en weet anderen te inspireren. Dit doet ze o.a. met haar bedrijf ‘YouGottaBelieve’. In september kwam haar boek ‘Geen Weg Terug’ uit, dat geschreven is als geslaagde therapie toen haar een jaar na de moord op haar broer werd verteld dat ze zo krachtig was en geen therapie nodig had. Op 1 september stond ze in het Bijlmer Parktheater met de gelijknamige theatershow en bracht op 2 september haar EP ‘Geen Weg Terug 2’ uit.

Leven met een chronische depressie: voor schrijver, muzikant en journalist Aafke Romeijn is het de dagelijkse realiteit. In haar boek ‘Ga gewoon wat leuks doen deelt zij haar genadeloos eerlijke verhaal, over zowel de goede als slechte dagen. Naast schrijver is ze ook muzikant. De ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop. Denk: Spinvis meets Daft Punk meets Peaches, en je komt al een heel eind in de richting. Misschien ken je haar van Alles Went, het hipster liedje dat ze met Sef maakte, misschien heb je haar voorbij zien rennen op twitter: Aafke is nooit bang om het achterste van haar tong te laten zien.

Nourddin Doudouh is architect, kunstenaar en schrijver. Hij maakt illustraties, schrijfsels en videos over thema’s als inner peace, zijn roots en het leven. Zijn spoken word performances gaan vaak over man zijn en opgroeien in én tussen twee culturen.

We sluiten de avond af met de band Three Little Clouds (genomineerd voor een Zilveren Notenkraker en bekend van o.a. De Wereld Draait Door). Ze staan bekend om hun glorieuze, dynamische shows. De podia zijn territoriaal gemarkeerd met funk, fun en zweetdruppels. Meestal draagt niemand een shirt. Het publiek kan en zal niet stilstaan. Waar op vele festivals het gras dansend werd platgetrapt, kan de zeskoppige band nu alleen op tour met hun ruimteschip. Buckle up guys, it’s about to be a funky ride.

ProgrammareeksAmsterdam Stories

In Amsterdam Stories brengen we je elke maand verschillende verhalen; van muziek, film, fotografie, of poëzie. Samen delen wij verhalen over het gevoel van thuis, liefde, leed, nostalgie, en alledaagse bijzonderheden.