Deze speciale editie van Tech for Society is onderdeel van de Digital Rights Day 2022. Tijdens deze aflevering gaan we in gesprek met initiatieven uit Amsterdam die zijn ontstaan om het belang van de burger te dienen in de digitale wereld. Hoe dragen deze initiatieven bij aan het beter waarborgen van mensenrechten in het digitale domein? Wat doen ze en hoe helpen ze de Amsterdamse burgers?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
DossierTech for Society
Slim

Marcel Kaptein
Marcel Kaptein is werkzaam bij iYYU, een privacy bewust communicatieplatform en bij Digital Rights House waar hij de behoefte onderzoekt aan een helpdesk voor digitale mensen rechten. In zogenaamde “SlowTalks” in de openbare ruimte van Amsterdam is hij een gesprekspartner en luisterend oor naar de meningen over digitale ontwikkelingen en de belevingen online van inwoners van de stad.

Robert Mijnders
Robert Mijnders (28 jaar) is onderzoeker bij de kinder- en ombudsman van de metropool Amsterdam. Hij heeft een master in Youth, Education and Society. Naast een passie voor het versterken van de rechtspositie van kinderen en jongeren, houdt hij zich bezig met o.a. ‘outreach’; zorgen dat inwoners en ondernemers de ombudsman weten te vinden. Richting bewoners leidt hij daarom het project ‘Ombulance’. Een idee van de ombudsman, Munish Ramlal, om naar bewoners toe te gaan. Verder werkt hij ook aan de communicatie en vormgeving binnen het bureau.

Rosa Louwerse
Rosa Louwerse is coordinator van Digital Rights Day Amsterdam 2022. Rosa maakt onderdeel uit van Interent startup iYYU dat een privacy aware communicatie platform ontwikkelt. Verder is Rosa betrokken bij diverse initiatieven nationaal en internationaal op het gebied van digitale mensenrechten.

Saskia de Zoeten
Saskia de Zoeten is Projectleider Cyberbank bij Stichting Cybersoek.
Met een marketing en communicatiecarrière in de family lifestyle branche deed Saskia geweldige ervaringen op om De Cyberbank nog sterker te positioneren en verder te ontwikkelen. Door haar grote hart voor het team brengt zij ook hen naar een hoger plan.
Fanny van der Vooren
Fanny is een van de initiatiefnemers van de Amsterdam City Rights App en werkt bij stichting Here to Support.
Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Bahram Sadeghi
Schrijver/ Moderator
Mediapartner
ProgrammareeksTech for Society

Don’t panic! Maar kunstmatige intelligentie werkt voor de politie, de belastingdienst en op de nieuwsredacties, robots bevolken onze productielijnen en onze telefoons registreren elke stap. In de coronacrisis zijn we afhankelijker dan ooit van datacenters en elektriciteitsvoorziening, kortom de toekomst is nu. Van wie zijn deze vitale netwerken? En hebben we nog voldoende grip op de digitale wereld? In Tech for Society bevragen en onderzoeken we de impact van technologie op onze open samenleving.