In een tijdperk waarin kunstmatige intelligentie (AI) steeds meer invloed krijgt op elk aspect van ons leven, is het tijd voor een diepgaande verkenning van deze technologische revolutie. Maarten Sukel, auteur van ‘De AI-revolutie’ en ervaren AI-specialist, zal samen met andere experts op het gebied van technologie ingaan op de maatschappelijke noodzaak en de risico’s van Artificial Intelligence. Van sociale media tot gezondheidszorg, van onderwijs tot de arbeidsmarkt – de impact van AI is al overal en dat zal de komende decennia alleen maar toenemen. Ontdek hoe AI onze realiteit kan verbeteren of verstoren, en de keuzes die we als samenleving moeten maken om een harmonieuze toekomst te waarborgen. Sluit je aan bij ons aan voor een avond van inzichtelijke gesprekken met diverse experts, en de feestelijke uitreiking van het eerste exemplaar van ‘De AI-revolutie‘.

Over de sprekers

Maarten Sukel heeft de afgelopen tien jaar aan veel vormen van kunstmatige intelligentie gewerkt voor zowel de overheid als het bedrijfsleven. Daarnaast schrijft hij momenteel zijn proefschrift over kunstmatige intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam.

Erdinç Saçan is docent en onderzoeker bij Fontys Hogeschool ICT. Hij is expert in educational technology, inclusieve artificiële intelligente en generatieve AI. Saçan schrijft boeken, blogs en artikelen over actuele technologische ontwikkelingen en het onderwijs.

Sven Stevenson is sinds 2023 programmadirecteur van de Directie Coördinatie Algoritmes (DCA) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Hij geeft vorm aan de opbouw van het algoritmetoezicht in Nederland en werkt met andere toezichthouders aan de voorbereidingen op de AI Act. De DCA schrijft twee keer per jaar de Rapportage AI- & Algoritmerisico’s Nederland. Eerder was hij meer dan tien jaar werkzaam bij De Nederlandsche Bank.

Noelle Cicilia is datawetenschapper en mede-oprichter van Brush AI. Ze houdt zich veel bezig met hoe we AI-technologie verantwoordelijker kunnen maken, zodat het voor iedereen werkt.

Peter-Paul Verbeek is Rector Magnificus van de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar Filosofie en ethiek van wetenschap en technologie in een veranderende wereld. Hiervoor was hij universiteitshoogleraar Filosofie van Mens en Techniek en wetenschappelijk co-directeur van het DesignLab van de Universiteit Twente.

Nando Kasteleijn is techredacteur bij de NOS en volgt in die rol al jaren grote technologische ontwikkelingen en duidt die in artikelen online, op radio en tv. Daarbij heeft hij in het bijzonder aandacht voor de maatschappelijke impact van deze bedrijven, de manier waarop AI een steedse grotere rol speelt en regulering vanuit de politiek.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator