Tijdens de Activistenbar gaan wij in gesprek met activisten uit de buurt, uit Nederland en uit het buitenland. Waar strijden zij voor? Hoe doen ze dat? En wat motiveert ze om door te gaan? Ontmoet mensen die zich volop inzetten voor onderwerpen op het gebied van armoede, veiligheid, inclusiviteit en het klimaat.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Het is weer zover! Op donderdag 25 november 2021 veranderen we New Metropolis Zuidoost in een Activistenbar. Daar geven we jou de kans om in gesprek te gaan met bekende en minder bekende activisten uit Amsterdam, Nederland en de rest van de wereld. Na het online evenement in 2020, zijn de activisten en mensenrechten-verdedigers nu weer ter plekke aanwezig of via een videoverbinding in het buitenland. Aan iedere tafel kunnen maximaal 3 bezoekers tegelijk in gesprek met een van de activisten. Iedere ronde verplaats je van tafel en ontmoet je een nieuwe activist. Laat je inspireren door activisme in jouw buurt, in Nederland en internationaal. Van antiracisme, tot de woningnood en LGBTQIA+ activisme: het zijn thema’s die ons allemaal raken. Zet het dus in je agenda! Tot op 25 november in de New Metropolis, Amsterdam Zuidoost!

Met in dit programma onder anderen
Jule Pehnt
Acitivist bij Fridays for Future Freiburg
Sarita Bajnath
Board member CBK ZO, diversity and inclusion coach, expert and trainer
Alerk Ablikim
Politiek secretaris bij Vereniging FreeUyghur
Eva de Goeij
Activist, onderzoeker en oprichter/voorzitter van Stichting Ava
Jupijn Haffmans –
Burgerrechtenactivist
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met