Dit programma zal volledig in zoom plaatsvinden, doe hier mee: https://us02web.zoom.us/j/85003920246?pwd=c1lLNjllRzlwTEc3VUlsU2VUZnlVQT09

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 formuleren we het Nieuw Amsterdam Akkoord 2022-2030, een nieuw collegeakkoord voor Amsterdam. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, werken we aan tien verschillende thematische hoofdstukken die beschrijven hoe Amsterdam zich in de komende jaren zal (moeten) ontwikkelen.

 

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
DossierNieuw Amsterdam Manifest

Amsterdam is een metropool met een unieke infrastructuur en connectiviteit waar internationaal aandacht voor is maar ook kleine stad met relatief weinig oppervlakte waar heel veel mogelijk is op het gebied van onderwijs, kunst, cultuur, ondernemerschap en recreatie.

Tegelijk zien we een ongelijkheid tussen binnen en buiten de ring wat betreft culturele kansen, financiële stromen en fysieke ruimtes voor makers. Alleen als we deze ongelijkheid verkleinen kan de de stad blijven innoveren, creëren en experimenteren, en krijgen creatieven de gelegenheid om de stad kleur te geven.

Een van de grote kansen om de culturele waarde van de hele stad een boost te geven is het samen vormgeven van de viering van Amsterdam 750 jaar. Hoe grijpen deze kans met beide handen aan als stad? Wat is er nodig om de hele stad hierbij te betrekken?

Dit programma zal volledig in zoom plaatsvinden, doe hier mee: https://us02web.zoom.us/j/85003920246?pwd=c1lLNjllRzlwTEc3VUlsU2VUZnlVQT09

ProgrammareeksNieuw Amsterdam Manifest 2022-2030

Pakhuis de Zwijger zet zich in voor een stad van, voor en door iedereen. Om te komen tot dit 'Nieuw Amsterdam' hebben we tien punten opgesteld, op basis van 20 ambities, die de rode lijn vormen voor onze blik op de stad van morgen. In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 werken we deze punten verder uit. Met zoveel mogelijk Amsterdammers en experts uit het land, formuleren we het Nieuw Amsterdam Manifest, het collegeakkoord voor de komende 8 jaar. In verschillende fases werken we aan tien verschillende thematische hoofdstukken die beschrijven hoe Amsterdam zich in de komende jaren zal (moeten) ontwikkelen.